Michael Jackson om sexanklagelserna

”Jag försökte ge pojken en barndom”

Foto: Mark Smith/AP Photo/CBS
Michael Jackson slog tillbaka mot sexmisstankarna i en CBS-intervju på söndagen. Anklagelserna påstår han att pojkens föräldrar hittat på av girighet.
NYHETER

Den 13-årige cancersjuke pojken anklagar Michael Jackson för sexövergrepp.

I en CBS-intervju på söndagen sa Jackson att han bara försökt att ge den sjuke pojken en riktig barndom. Sexanklagelserna påstår han att pojkens föräldrar hittat på – av girighet.

CBS reporter Ed Bradley fick göra den första intervjun med Michael Jackson efter att han åtalats för sexövergrepp på en 13-årig, cancersjuk pojke.

Intervjun gjordes på juldagen på ett hotell i Los Angeles och skulle sändas klockan åtta på söndagskvällen amerikansk tid i CBS:s ”60 Minutes”.

Den är en rörande bild Jackson målar upp när han ska beskriva sin relation till den vid tiden mycket svårt cancersjuke pojken.

– Han var så svag. Jag var tvungen att bära honom från huset till lekrummet och köra honom i rullstol. Jag försökte ge honom en barndom, ett liv. För jag hade aldrig heller den chansen som barn. Jag vet hur det känns. Inte att vara sjuk, men att inte ha någon barndom.

”Folk tänker på sex”

Under intervjun går Bradley hårt åt Jackson. Han frågar om inte Jackson förstår hur det ser ut i omgivningens ögon att en 45-årig man sover ihop med barn.

– Folk tänker på sex. Men mina tankar går inte åt det hållet. När jag ser ett barn ser jag guds ansikte. Det är därför jag älskar dem så mycket, svarar Jackson.

Jag känner ingen annan 45-årig man – som inte är släkt med ett barn – som delar sovrum med barnet, säger Bradley.

– Men vad är det för fel att dela säng? Jag sa inte att jag sov i sängen. Även om jag gjorde det så vore det okej. Jag tänker inte göra något sexuellt med barnet. Jag skulle aldrig göra något sådant. Det är inte Michael Jackson.

Vänskap före pedofilmisstanke

Jackson har själv barn och säger i intervjun att han inte skulle ha något emot att de delade säng med en vuxen, inte ens om det fanns pedofilmisstankar mot personen.

– Om jag personligen kände människan skulle jag absolut tillåta det, säger han.

Enligt Jackson är det girighet som ligger bakom anklagelserna mot honom. Föräldrarna ska ha fått pojken att vända sig mot världsstjärnan med sexanklagelserna.

– Föräldrar har makt över barn. De känner att de måste göra som föräldrarna säger. Kärleken till pengar är roten till allt ont. Det här är ett rart barn. Och att se honom göra så här – det är inte han.

CBS har även försökt att nå åklagaren och pojkens mamma men de har avböjt att kommentera det Michael Jackson säger. Om Jackson fälls för alla sju åtalspunkter riskerar han upp till 20 år i fängelse.

Malin Ekmark

ARTIKELN HANDLAR OM