37-åring gripen för skotten i Bälinge

Besköt två i svartsjuke- drama

NYHETER

Polisen i Uppsala har gripit den man som misstänks vara inblandad i skottdramat i Bälinge på juldagen, när en 31-årig kvinna och hennes 34-årige sambo skadades, rapporterar Upsala Nya Tidnings nätupplaga.

Mannen greps i en bil i Litslena på söndagskvällen. Han var sedan tidigare anhållen i sin frånvaro.

37-åringen är misstänkt för att strax före sju på juldagskvällen ha avlossat ett antal skott genom fönstret på en villa i Bälinge cirka två mil nordväst om Uppsala.

Skotten träffade en 34-årig man och hans 31-åriga flickvän som satt i soffan och tittade på tv, skriver TT.

De skjutna fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där läkarna konstaterade att mannen fått allvarliga, men inte livshotande skador, medan kvinnan var lindrigare skadad.

Mannen opererades under fredagen och hans tillstånd är enligt sjukhuset stabilt. Både mannen och kvinnan har kunnat höras av polisen.

37-åringen är en före detta pojkvän till den skottskadade kvinnan och han har en längre tid hotat kvinnan och hennes nye vän.

Hotbild mot familjen

Enligt Christer Nordström, presstalesman för polisen i Uppsala län, var därför villan i Bälinge en tillflyktsort som paret bara hyrde tillfälligt.

– Det har sedan en tid funnits en hotbild mot familjen, säger han till TT.

37-åringen är sedan tidigare känd av polisen och har bland annat dömts för narkotikainnehav.

I våras anhölls han dessutom misstänkt för att satt fast en sprängladdning under en bil som tillhörde den 31-åriga kvinnans far.

När fadern på morgonen skulle sätta sig i bilen för att köra till sitt arbete, lossnade sprängladdningen och föll i gatan.

Brist på bevis

Vid polisens undersökning visade det sig att den var skarpladdad och 37-åringen anhölls som skäligen misstänkt. Han släpptes dock senare i brist på bevis.

Under hösten har så 37-åringen fortsatt att trakassera sin förra flickvän och hennes sambo.

Christer Nordström uppger att kvinnan i förhör med polisen också avslöjat att hon tycker sig ha känt igen 37-åringen utanför fönstret till Bälingevillan.

Jouråklagaren beslutade på juldagskvällen att anhålla 37-åringen i hans frånvaro. Rikslarm gick ut och polisen betecknade mannen som farlig.

TT