Två anhållna för skott i Kungälv

NYHETER

GÖTEBORG

En 40-årig man skottskadades i bröstet i en lägenhet i Kungälv på söndagskvällen. Efter förhör anhölls två personer, misstänkta för försök till mord.

Larmet nådde polisen strax efter klockan åtta på söndagskvällen. 40-åringen hade skjutits i bröstet med ett handeldvapen, men polisen vill inte uppge vilken typ det rör sig om.

Två personer befann sig i lägenheten när polisen kom dit. De togs in för att förhöras upplysningsvis, utan några brottsmisstankar riktade mot sig, men efter förhören beslutade åklagaren att anhålla båda två på misstankar om mordförsök.

- Det är så oklara omständigheter kring hur det här har gått till, därför är de anhållna, säger Göteborgspolisens vakthavande kommissarie Gerd Brantlid till TT.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av såväl vapnet som lägenheten. Enligt Brantlid gav undersökningen uppgifter kring händelserna som inte stämmer med de anhållnas berättelser.

- Olika uppgifter framkom, säger Brantlid.

De anhållna, en 28-årig man och en 34-årig kvinna, nekar till brott.

Polisen planerar fortsatta förhör och ytterligare teknisk undersökning under morgonen. Den skadade 40-åringen vårdas på Sahlgrenska universitetssjukhuset och hade ännu på måndagsmorgonen inte kunnat höras.

TT