Hans Alfredson till hjärtklinik i jul

Foto: SUSANNE KARLSSON/PRESSENS BILD
VÅRDADES FÖR HJÄRTBESVÄR Dagen före julafton fördes Hans Alfredson till Danderyds sjukhus, där han skrevs in på hjärtavdelningen.
NYHETER

Författaren och regissören Hans Alfredson, 72, fick tillbringa julhelgen på sjukhus.

Han fick vård på hjärtavdelningen på Danderyds sjukhus dit han fördes i ambulans.

Vid halv fem-tiden på eftermiddagen dagen före julafton var ambulansen framme vid Hans Alfredsons hem i Lidingö, utanför Stockholm.

Han fördes till Danderyds sjukhus där han undersöktes och skrevs in på hjärtavdelningen.

Barnen informerades

Hans Alfredsons barn var informerade om att han sökt vård. Men varken sonen Tomas eller dottern Sofi Landström såg sig tvingade att ändra planerna på julfirandet med anledning av hans tillstånd. Båda firade jul som planerat med sina respektive familjer.

Hustrun Gunilla Alfredson bekräftade för Aftonbladet i julhelgen att hennes man ännu inte kommit hem från sjukhuset. Men hon hade då fått lugnande besked om hans tillstånd.

"Det är inte så farligt"

- Det är inte så farligt med det där, säger Gunilla Alfredson.

Hans Alfredsons personliga sekreterare Helena Wallentin vill inte gå in på några detaljer om hans hjärtproblem, men bekräftade i går att den folkkäre underhållaren nu är utom fara efter att ha vårdats på sjukhus.

- Han har fått komma hem nu och det visade sig att det inte var så allvarligt, säger Helena Wallentin.

Har tidigare fått vård

Författaren, regissören och humoristen Hans Alfredson fyllde 72 år i somras och har tidigare sökt vård för andningsbesvär.

För fyra och ett halvt år sedan beslöt han i samråd med sin hustru att ringa SOS för att kalla fram en ambulans.

Hans tillstånd den gången var så allvarligt att larmet fick högsta prioritet och en akutbil med sköterska skickades till familjens hem för att assistera sjukvårdarna.

Men efter ett par dagar kunde han lämna Karolinska sjukhuset.

- Det är klart att Hans måste vara försiktig. Han är inte ung längre och har problem med sitt höga blodtryck, säger en vän och tidigare arbetskamrat till Hans Alfredson.

Petter Ovander, Peter Pettersson, Zendry Svärdkrona

ARTIKELN HANDLAR OM