"Hör av dig"

Polisen vädjar till smitaren efter dödsolyckan i Hagfors

NYHETER

Tvåbarnsmamman blev överkörd av en personbil.

Nu vädjar polisen till smitaren att höra av sig frivilligt.

- Den som varit med om det här borde höra av sig. Dels för sin egen skull men också för hennes familj, säger kriminalinspektör Dennis Byberg till aftonbladet.se.

Polisen har ännu inga spår efter den bil som körde över en 33-årig tvåbarnsmamma i Hagfors vid fyratiden natten mot söndag.

Nu vädjar man till smitaren.

- Den som varit med om det här borde höra av sig. Dels för sin egen del men också för kvinnans familj. De mår inte bra, säger Dennis Byberg, kriminalinspektör vid polisen i Hagfors.

Obduktionen visar att kvinnan tveklöst blev överkörd av en bil.

Hennes skador är så omfattande att hon sannolikt avled omedelbart.

Ingen timmerbil

Både fram- och bakhjulen på ena sidan bilen har kört över kvinnan och det finns enligt polisen inga möjligheter att bilföraren som smet inte märkte något.

Polisen är också säker på att bilen var en personbil, eventuellt med släp.

- Vad vi förstår är det ett enkelt hjulpar som gått över kroppen. Det betyder att fordonet inte var en lastbil eller timmerbil.

- Vi har tittat på en del bilar men inte hittat något hittills. Och eftersom hon inte blev rammad utan överkörd kan det vara svårt att se skador på bilen.

Mamman fick omfattande skador på övre delen av kroppen, både på bålen, axlarna och huvudet.

Hittades av maken

Kroppen hittades av hennes man, som var hemma tillsammans med sambon till hustruns väninna för att passa barnen medan kvinnorna gick ut på lördagskvällen.

När hustrun ännu inte kommit hem frampå småtimmarna gav sig maken ut för att leta.

Han hittade sin fru död, liggande på en huvudled genom centrala Hagfors.

Polisen har hittills inga spår som kan peka ut smitarens bil.

- I och med att hon blev överkörd och inte rammad så är det inte säkert att bilen fått några större skador, säger Dennis Byberg.

Hoppas på tips från järnverket

Hoppet står nu till anställda vid järnverket i Hagfors.

- Där börjar och slutar de vid fyratiden på morgonen. De kan ha sett något och vi ska prata med dem nu, säger Dennis Byberg.

Kvinnans kläder undersöks av polisens kriminaltekniker i Karlstad, men undersökningen har hittills inte gett några tydliga spår.

Caroline Olsson