Gullis plånbok återlämnades - efter 40 år

Ett ögonblick, Gulli Wihlborg, 59, kokerska som efter mer än 40 år har fått tillbaka sin borttappade plånbok

NYHETER
Foto: TOMMY MARDELL
Den som väntar på något gott... Gulli Wihlborg tappade plånboken när hon var arton år. Nu har någon skickat den till henne, komplett med pengar och fotografier. "Jätteroligt. Nu får jag återuppliva gamla minnen", säger Gulli Wihlborg.

- Ja, herregud! Först trodde jag att det tjocka kuvertet i postlådan var en kalender. Men så fort jag öppnade det kände jag igen min röda skinnplånbok.

Fattas det något?

- Nej, inte ett öre fattas. Mina 45 kronor och 54 öre, som på den tiden räckte till halva hyran, finns kvar. Där fanns även en dansbiljett till Alunbruket i Kristinehof, en tandläkarräkning, tidningsurklipp och fotografier på klasskamrater.

Vad betyder det för dig att ha fått tillbaka plånboken efter så många år?

- Det känns jätteroligt. Jag får återuppliva gamla minnen från skoltiden och från när jag var ute och dansade. Sånt som jag hade glömt.

Hur blev du av med plånboken?

- Jag var bara 18 år när det hände och på den tiden bodde jag i Trelleborg. Jag tappade den en dag när jag cyklade till jobbet på lasarettet.

Har du någon aning om vem som har lämnat tillbaka den?

- Jag har inte en susning. När jag nu fick tillbaka den fanns det en lapp där det stod: "Kära Gulli, man ska aldrig ge upp hoppet. Här får du din plånbok tappad på Östersjögatan för många år sedan. Hälsningar från Trelleborg."

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Att få kontakt med den person som har lämnat tillbaka min plånbok efter alla dessa år. Det skulle vara roligt.

Hanna Rydén