"De ljuger om mordnatten"

1 av 2 | Foto: KRISTER HANSSON
De misstänkta 17-åringarna.
NYHETER

MALMÖ

17-åringarna fortsätter att förneka att de träffade Linda Jönsson och Emma Karlsson den natt flickorna mördades.

- De ljuger. Vi vet var de har varit - alla fyra tillsammans, säger spaningsledare Börje Sjöholm.

Bara några timmar efter att de båda 18-åriga flickorna hittats döda på Hallandsåsen för drygt två veckor sedan greps pojkarna.

Redan i det första förhöret uppgav de att de inte träffat Linda och Emma på fredagsnatten då flickorna försvann. De visste heller inget om deras bil som hittades kraschad fyra kilometer från den plats där flickorna lämnats att dö.

"Vi vet var de var"

Sedan dess sitter pojkarna häktade. De har förhörts flera gånger.

- De vidhåller sina ursprungsversioner. Men de ljuger när de säger att de inte träffat flickorna. Till vissa delar vet vi till och med var de har varit, säger Börje Sjöholm.

Utredningen är långt ifrån klar och åklagare Joakim Zander har därför beslutat begära 17-åringarna omhäktade. En del analyssvar från den rättskemiska undersökningen av kropparna är klara, men dödsorsaken är fortfarande inte fastställd.

Tror de dumpades

Polisens främsta teori är att flickorna drogats och att gärningsmännen sedan kört dem i deras bil till det skogsparti där de senare hittades. Spåren på platsen visar att de då fortfarande var vid liv.

På väg därifrån har gärningsmännen kraschat bilen, en knapp kilometer från det hus där de båda 17-åringarna uppger att de sov den natten.

Pelle Tagesson