Resultatlösa dykningar efter Knutbyvapnet

NYHETER

Sökandet efter revolvern som användes vid mordet i Knutby i Uppland fortsatte på tisdagen i Kalmarsund.

Något vapen hittades inte.

Kustbevakningens dykare hade vid lunchtid på tisdagen sökt igenom ett område stort som en fotbollsplan under Ölandsbron utan att ha hittat något vapen.

Polisen beslöt då att sökandet skulle fortsätta i ett lika stort område intill men inte heller dessa dykningar blev framgångsrika.

– Polisen får nu bestämma om vi ska dyka vidare eller avsluta sökandet. Det är ju på polisens uppdrag vi dyker, säger Tomas Nolte, vakthavande befäl vid Kustbevakningen i Karlskrona.

Kvinnan som erkänt mordet i Knutby i Uppland har berättat att hon kastat revolvern från Ölandsbron. Hon har angett var någonstans på bron hon stod när hon kastade vapnet i vattnet.

Mordvapnet är viktigt för utredarna. Det kan finnas spår på revolvern som avslöjar vem som mördade den 23-åriga kvinnan och skottskadade den 30-årige mannen i Knutby den 10 januari. Trots erkännandet vill polisen ha tekniska bevis som binder den misstänkta till mordet.

Inga förhör under dagen

Några nya förhör med de tre häktade hölls inte på tisdagen. Förutom den 26-åriga kvinna som erkänt sitter ytterligare en 26-årig kvinna samt en 32-årig man häktade.

– Det är möjligt att förhören fortsätter på onsdagen, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen.

Advokat Ola Nordström, som försvarar den 32-årige pastorn, besöker sin klient nästan varje dag. Han tillbakavisar uppgifter om att pastorn skulle ha brutit samman på häktet.

– Mannen var som vanligt när vi senast träffades, säger Ola Nordström.

Tidigare artikel

TT