Hovets presskvinna i tv-gräl

NYHETER

Kungaparets statsbesök i Brunei väcker känslor. Nu har ett storgräl blossat upp mellan hovets presschef Elisabeth Tarras-Wahlberg och riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (fp).

Ohlsson och Tarras-Wahlberg rök ihop i SVT:s morgonsoffa när de diskuterade kungaparets statsbesök till Brunei.

– Att besöka det där landet utan att ta med sig en minister är olämpligt. Kungaparet borde aldrig ha åkt till en diktaturstat som bryter mot de mänskliga rättigheterna, sa Birgitta Ohlsson som kallade kungaparets resa ”ett pr-jippo för en diktaturstat”.

Tarras såg rött

Påståeendet fick Tarras-Wahlberg att se rött.

– Du är väldigt välkänd för att ägna dig åt att ta upp frågor som du får egen publicitet kring, särskilt när det gäller monarkin. Jag har en känsla av att du lägger mer omsorg på att få bort kungen än på utrikespolitiken, sa hon och fortsatte:

– Du är dåligt påläst, som alltid. Var får du din information ifrån? Jag tycker att du ska ägna dig åt att läsa på kring det du ska syssla med i riksdagen.

Ohlsson svarade:

– Och du sitter och raljerar!

”Viftade bort kritik”

Ohlsson är kritisk till Tarras-Wahlberg:

– Det är tråkigt att hon använder sig av såna personangrepp. Jag tycker att hon viftade bort kritiken mot Brunei , säger hon.

Elisabeth Tarras-Wahlberg slår tillbaka:

– Jag tycker inte att hon ska prata om personangrepp. Jag uttalade mig om hennes sätt att diskutera statsbesöket. Hon vet inte vad det handlar om eftersom hon aldrig varit med.

Daniel Nyhlén