"Fler kan vara inblandade i Knutbymordet"

NYHETER

Fler personer kan vara inblandade i morddramat i Knutby.

– Vi har inte sett slutet än. Bilden är mycket komplex, säger poliskällor till Upsala Nya Tidning.

Enligt vad tidningen erfar finns det personer som polisen betrakar som intressanta i utredningen. Det har dock inte riktas några misstankar ännu mot någon annan än de som nu sitter häktade.

– Frågan är hur långt vi kommer. Den kompletta sanningen är en sak, att bevisa den juridiskt är en annan, säger UNT:s poliskälla.

Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström ställer sig undrande till UNT:s uppgifter.

– I nuläget finns det bara tre misstänkta och det är de personer som sitter häktade. Det finns inga misstankar mot någon annan, säger han till aftonbladet.se.

Bedriver ni någon spaning mot andra personer än de nu häktade?

– Jag kan inte kommentera vilka åtgärder som tas nu. Vi hoppas kunna återkomma till det i ett skede där det inte är till skada för utredningen.

– Det är en komplicerad utredning och vi vet inte var den slutar.

Polisen återupptog på onsdagen förhören med de tre häktade, den 26-åriga barnflickan som har erkänt mordet och mordförsöket, den 32-årige pastorn vars 23-åriga hustru dödades samt den 26-åriga grannfrun, hustru till den 30-årige man som skottskadades.

Polisens tekniker har vid flera tillfällen besökt brottsplatserna för att säkra kompletterande bevisning – senast under tisdagen, då man sökte efter ett papper.

Johan Kristensen

ARTIKELN HANDLAR OM