Tre anhållna för knivrån mot polis

Rikslarm efter knivrån – polisman attackerades av fyra personer

NYHETER

Tre personer är anhållna misstänkta för att ha knivskurit en polisman tidigt på torsdagsmorgonen i södra Stockholm.

Männen är tre av de fyra som polisen utfärdade rikslarm efter tidigare på dagen. Samtliga är anhållna för försök till mord.

En 53-årig polisman knivskars vid en bankomat i Hökarängens centrum vid fyratiden på torsdagsmorgonen. Mannen saknade plånbok och därför misstänker polisen att han rånats.

Strax efter klockan tre på torsdagseftermiddagen grep polisen två män i 20-25-årsåldern i en lägenhet i södra Stockholm. De är misstänkta för försök till mord.

Överlämnade sig frivilligt

Vid halv sex på torsdagskvällen klev en tredje misstänkt in på polisstationen i Uppsala och överlämnade sig själv frivilligt till polisen.

– Han kom in här tillsammamns med en advokat. Vi hade letat efter honom på en adress i Uppsala tidigare så han började väl känna att det brändes under fötterna, säger Jan Sjöquist, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

Tidigare på dagen utlyste polisen rikslarm efter fyra personer som setts springa till en bil strax efter att polismannen överfallits. De gripna är tre av de efterlysta männen.

– Männen är kända sedan tidigare av polisen, men jag vet inte för vilken typ av brottslighet, säger Mats Nylén, informatör vid Stockholmspolisen.

Flyktbilen inte spårad

Polisen är förtegen om övrig information i fallet. Bilen som de efterlysta männen försvanni har dock inte spårats ännu.

Den knivskurne polismannens skador betecknas som allvarliga. Han har knivskurits i magen, på ryggen och armarna.

Mannen hittades av förbipasserande i området. De lyckades sedan stoppa en polispatrull som befann sig i närheten.

Jonas Vesterdahl, Malin Ekmark, Åsa Asplid

ARTIKELN HANDLAR OM