"Fler kan vara inblandade"

Uppgifter i natt: Polisen tror att härvan växer

NYHETER

Polisen tror att fler kan vara inblandade i mordhärvan i Knutby, uppger Upsala Nya Tidning.

I tisdags gjordes en husrannsakan i de misstänktas hem i jakt på ett mystiskt dokument.

Papperet kan vara lösningen på mordgåtan.

Foto: BJÖRN LINDAHL
ny razzia hos de misstänkta Polisen tror att ett mystiskt papper kan vara nyckeln till Knutby-gåtan. Polisen gjorde nyligen en ny husrannsakan i de misstänktas hem i jakt på dokumentet. Nu tror man också att fler är inblandade i mordhärvan. - Vi känner oss övertygade om att fler vet mer än vad som hittills framkommit, säger en poliskälla till Upsala Nya Tidning. Bilden är från razzian i Knutby 28 januari.

Förhör har hållits med ett stort antal församlingsmedlemmar i Knutby. Och fler kommer att hållas.

- Bilden är mycket komplex, och vi känner oss övertygade om att fler vet mer än vad som hittills framkommit. Det kan också innebära att fler är direkt inblandade i komplotten, säger en poliskälla till UNT.

Intressanta fynd

Uppsalapolisens tekniker har gjort en rad husrannsakningar hos de misstänkta.

Syftet är att hitta handlingar, datauppgifter eller annan information som kan vara värdefulla bevis i mordutredningen. Flera intressanta fynd har redan gjorts.

Enligt UNT sökte polisen senast i tisdags efter ett papper som kan vara viktig bevisning. Uppgiften om dokumentet har troligen kommit fram i förhör med de misstänkta.

- Jag kan bekräfta att de var där då men berättar inte vad de sökte efter, säger Christer Nordström, presstalesman vid Uppsala-polisen.

Inga fler misstänkta

- Det finns i nuläget ingen ytterligare misstänkt men vi har en lång väg kvar i utredningen och vet inte var vi hamnar i slut-ändan. I en mordutredning kontrolleras ett antal personer som kan vara intressanta beroende på vad de berättar och sett, säger Christer Nordström.

Älskarinnans advokat Roger Häggquist tycker att de nya uppgifterna är intressanta:

- Min klients version bygger bara på vad hon själv gjort så det är svårt att veta huruvida andra personer kan vara inblandade. Jag ser med spänning fram emot fortsättningen, säger Roger Häggquist.

Pastorn nekar

I går förhördes den 32-årige pastorn i två timmar. Förhöret var det första sedan han häktades och skedde i närvaro av hans advokat.

- Han hävdar att han är oskyldig och tycker att det är absurt, osannolikt och hur korkat som helst att tro något i den här stilen om honom, säger advokat Ola Nordström.

Enligt advokaten mår pastorn efter omständigheterna bra.

- Samtidigt är han besvärad av att sitta på häktet och bekymrad för sina barn och hur de blir bemötta.

Ska psykundersökas

Barnflickan förhördes under fem timmar. Förhöret var det sista på en tid eftersom hon inom kort ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

- Hon verkade lättad efteråt, säger hennes advokat Christer Söderberg.

Pastorns älskarinna hördes av polisen under tre timmar.

- Som jag ser det har inte polisens misstankar stärkts under förhöret, säger Roger Häggquist.

Sökandet efter mordvapnet under Ölandsbron avbröts i går på grund av isbildning men återupptas i morgon.

Annika Sohlander