- De sparkade och slog, ingen ville hjälpa oss

Ungt par blev nedslagna i t-banan

NYHETER

Jeanette, 23, och hennes pojkvän blev nedslagna på Vällingby tunnelbanestation i september förra året.

Sedan dess har Jeanette inte vågat åka tunnelbana.

Foto: LOTTE FERNVALL
Misshandlades "Jag var hysterisk och försökte få hjälp, men ingen ville hjälpa oss", berättar Jeanette om misshandeln på Vällingby station.

Misshandeln inträffade vid två-tiden natten mot en lördag. Jeanette och hennes dåvarande pojkvän hade varit inne i stan och träffat några kompisar.

När de skulle stiga av tåget vid Vällingby station började några killar att mucka med Jeanettes pojkvän. De greppade honom om halsen och hindrade paret från att kliva av.

När Jeanette och pojkvännen försökte putta undan killarna började misshandeln på allvar.

Försökte få hjälp

- De sparkade och slog min pojkvän i magen och ansiktet, och när jag försökte gå emellan gav de sig på mig, berättar Jeanette.

Misshandeln var helt oprovocerad. Varken Jeanette eller hennes pojkvän kände killarna.

- Jag var hysterisk och försökte få hjälp av dem i tunnelbanevagnen och på perrongen, men ingen ville hjälpa oss, säger Jeanette.

När killarna rusade iväg ryckte de åt sig Jeanettes ryggsäck och en påse. De kom också över hennes mobiltelefon.

Jeanettes pojkvän hade stora jack på läppen och ögonbrynen efter misshandeln och fick sy flera stygn. Han har fortfarande ärr i ansiktet. Själv drabbades Jeanette av en pisksnärtsskada.

Ute efter att mucka gräl

Det har nu gått fem månader sedan misshandeln. Jeanette har inte satt sin fot i tunnelbanan sedan händelsen. Inte ens dagtid.

- Före misshandeln hade jag inga problem med att åka tunnelbana. Jag har åkt hem ensam när det varit mörkt och alltid tänkt att "det händer aldrig mig".

Jeanette säger att hon lärt sig två saker av misshandeln. För det första att det finns människor som helt oprovocerat är ute efter att mucka gräl. Och för det andra att man inte kan räkna med hjälp från sina medmänniskor.

Polisen fick tag på en av killarna men utredningen mot honom lades ned.

Carola Ålstig

ARTIKELN HANDLAR OM