Systrarna Graaf ber sin kyrka om ursäkt

Pengar från utvik skulle gå till barnhem - nu säger kyrkan nej tack

NYHETER

Systrarna Graaf tvingas be kyrkan om ursäkt för sina nakenbilder.

Utviket i tidningen Moore skulle finansiera barnhem i Indien.

- Vi kan inte ta emot bidrag som strider mot vår moral, säger deras mamma Linda Bergling, pastor i församlingen Arken.

Foto: bingo rimér/moore magazine
Kritiserade bilder Systrarna Magdalena och Hannah Graaf vek ut sig i ett herrmagasin för att finansiera ett barnhem i Indien. Något som nu fått församlingen Arkens medlemmar att rasa.

I ett öppet brev som pub-liceras på Arkens hemsida ber Hannah och Magdalena Graaf församlingens sponsorer om förlåtelse för sitt senaste utvik.

Bilderna, som är tagna av fotografen Bingo Rimér och publicerade i hans tidning Moore, ska finansiera församlingens barnhem i Indien. Nakenutviket har fått andra bidragsgivare till Arkens hjälparbete att rasa.

"Många är ledsna"

- Alla våra medlemmar och sponsorer är kristna och kan inte stå bakom nakenbilder i herrtidningar. Många känner sig ledsna, säger systrarnas mamma Linda Bergling, som är en av Arkens pastorer.

I brevet skriver systrarna, genom Hannah Graaf, bland annat "vi menade väl på något konstigt sätt, men tänkte inte igenom följderna (ni som sett tidningen vet vad jag menar), bland annat hur det skulle uppfattas bland de kristna givarna i Sverige och utomlands".

"Obetänksamt"

"Detta var mycket obetänksamt och jag vill be alla sponsorer och stödjare till Arkens mission om förlåtelse", står det vidare i brevet.

Linda Bergling menar att de nu kan lägga bråket bakom sig.

- Jag har ju alltid varit negativt inställd till deras utvik. De är så vackra och intelligenta att de inte ska behöva hålla på så. Förhoppningsvis kan de hitta nya vägar att stödja vårt hjälparbete, säger hon.

Aftonbladet har sökt Hannah Graaf utan att lyckats.

Johan Edgar