Körde på frun – i bråk om katt

Svensk man häktad i Köpenhamn

NYHETER

Paret bråkade om sin katt.

Chockade vittnen såg hur mannen tog sats med bilen och körde på sin fru tre gånger.

I dag häktades den 30-årige svensken i Köpenhamn – misstänkt för grov misshandel.

Det svenska paret, han 30 år och hon 43, har det senaste två åren fört en kringflackande tillvaro i Danmark. Tidvis har de bott i Christiania och i somras köpte de en gammal Volvo.

– Den har också fungerat som deras hem, säger vakthavande kommissarie vid Köpenhamnspolisen till aftonbladet.se.

Dramat utspelade sig vid en bensinstation på Amager i Köpenhamn i går kväll. Paret började bråka om den katt de haft boende i bilen.

– Kvinnan gick bakom bilen för att leta efter katten, säger polisen.

Backade på i full fart

Vittnena säger att mannen såg att kvinnan stod bakom bilen. Då satte han sig i bilen, varvar upp och backar på kvinnan i full fart.

– Sedan kör han fram igen och backar över henne igen.

Kvinnans träffades i huvudet och benet. Hennes skador bedömdes som svåra och på lördagen opererades hon för en blodutgjutning i benet.

– Men hennes liv var aldrig i fara.

Polisen misstänker att mannen körde på sin fru med avsikt de två första gångerna och att han träffade henne ytterligare en gång när han skulle fly. Bilen hade dock skadats och ett par personer som sett händelsen lyckades stoppa mannen.

Mycket berusad

När polisen kom till platsen höll de fortfarande kvar honom. Patrullen kunde snart konstatera att mannen var mycket berusad. Han hade en promillehalt på 2,0 och togs in till polishuset.

Det första förhöret blev svårt att genomföra och det enda mannen sa var:

– Jag har inte kört på henne. Jag skulle bara backa därifrån.

På lördagen begärdes mannen häktad och på lördagseftermiddagen beslutade tingsrätten i Köpenhamn att häkta mannen i 18 dagar. Polisen har rubricerat brottet som grov misshandel.

Mattias Lundell