Ulf Spång släppt ur häktet i kväll

”Jag mår ganska bra”

NYHETER

Ulf Spång, 55, Skandias sparkade finanschef, har släppts ur häktet.

Anhållningsbeslutet hävdes vid sextiden i kväll.

– Jag mår efter omständigheterna ganska bra, säger han till TT.

Foto: ULF PALM / SCANPIX

Det rättsliga efterspelet på lägenhetsaffärerna och bonusarna fortsätter. Men nu är samtliga Skandiadirektörer släppta ur häktet.

Klockan 18 på lördagskvällen beslutade överåklagare Christer van der Kwast – som leder brottsutredningen – att också Ulf Spång ska försättas på fri fot. Någon häktningsframställan kommer han inte att lämna in. Spång anses inte längre kunna försvåra utredningen.

Det första gripandet kom i tisdags kväll. Den förre Skandiadirektören Ola Ramstedt var kallad till förhör och när det var över beslutade åklagaren att anhålla honom.

Tre dygn i häktet

Först på fredagen – efter tre dygn i häktet – beslutade Christer van der Kwast att släppa Ola Ramstedt. Åklagaren ansåg att han inte längre kunde försvåra utredningen.

Hans kollega Ulf Spång hämtades i sitt hem på torsdagen. Han blev kvar i häktet i två dygn.

I kväll åkte Ulf Spång hem till sin villa i Saltsjö-Boo.

– Jag mår efter omständigheterna ganska bra. Det här är en skräckfylld upplevelse, men jag har sagt tidigare att om man känner med sig att man har ett rent samvete kanske man inte mår så dåligt, säger han till TT.

Nekar kategoriskt

Ulf Spång förnekar kategoriskt anklagelserna som förts fram emot honom.

– Jag har varit klar på den punkten sedan det här kom upp i oktober. Jag känner inte igen anklagelserna och jag har inte ändrat uppfattning på den punkten, säger han

Misstankarna kvarstår dock mot de två direktörerna. Och redan på söndagen kommer den tredje brottsmisstänkte Skandiadirektören – Lars-Eric Petersson – att förhöras av polisen.

Mattias Lundell, Zendry Svärdkrona