"De hanterade mig korrekt"

Aftonbladet träffade Spång som släpptes efter två dygn i häkte

NYHETER

Efter två dygn i en kal poliscell är Skandias sparkade finanschef, Ulf Spång, 55, tillbaka i miljonvillan i Saltsjö-Duvnäs.

- Nu ska jag umgås med familjen och ta igen mig lite. Det ska bli mycket skönt, säger Ulf Spång.

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
HEMMA I LYXVILLAN Skandias sparkade finanschef, Ulf Spång är tillbaka hemma i lyxvillan i Saltsjö-Duvnäs. De två senaste dygnen har han spenderat i häktet. Spång är oförstående till åklagare Christer van der Kwasts beslut att anhålla honom. "Det är klart att jag tycker att det var en överreaktion, men jag kan inte bedöma hans beslut att låsa in mig i två dygn, det finns säkert utredningstekniska skäl som inte jag förstår", säger han.

Klockan 18 i går kväll beslutade överåklagare Christer van der Kwast - som leder brottsutredningen - att också Ulf Spång ska försättas på fri fot. Spång anses inte längre kunna försvåra utredningen.

Det var i torsdags kväll som Ulf Spång hämtades i en civil polisbil i sitt hem i Saltsjö-Duvnäs.

Umgås med familjen

I går, efter två dygn i en kal poliscell, och långa förhör var han hemma i sin bostad igen.

- Nu har jag precis kommit hem och ska umgås med familjen och ta igen mig lite, säger Ulf Spång, när Aftonbladet träffar honom i villan.

Du blev väl omhändertagen i poliscellen?

- Det var ju inte Ritz Carlton precis, men jag har blivit korrekt hanterad på alla sätt och vis så det var inga problem, säger han.

Misstankarna mot Spång kvarstår. Han misstänks för grov trolöshet mot huvudman.

Enligt åklagaren har han skott sig genom omfattande lyxrenoveringar som gjorts i lägenheter som Ulf Spång, hans dotter och son disponerat. Skandia Livs dotterbolag Diligentia utförde renoveringsarbetena. På fakturan på 17 miljoner kronor som signerades av den tidigare toppdirektören Ola Ramstedt stod det att det gällde renoveringarna av Skandias huvudkontor.

Nekar till allt

Ulf Spång nekar till alla brottsanklagelser.

- Jag känner inte igen den bild som målats upp i Otto Rydbecks utredning. Jag känner inte till de här lägenhetsrenoveringarna och därmed känner jag inte till den faktura som diskuterats heller, säger Ulf Spång.

- Det har jag berättat för Christer van der Kwast också. Jag är oskyldig.

En överreaktion

Vad anser du om de tvångsåtgärder du utsattes för?

- Det är klart att jag tycker att det var en överreaktion, men jag kan inte bedöma Christer van der Kwasts motiv för att låsa in mig i två dygn, men det finns säkert utredningstekniska skäl som inte jag förstår, säger Ulf Spång.

Läs också:

Zendry Svärdkrona