Frisläppt - men ännu misstänkt

Petersson förhördes i tre timmar

NYHETER

Efter tre timmars förhör fick Lars-Eric Petersson lämna polishuset som en fri man.

Men brottsmisstankarna kvarstår.

- Det känns inget kul att vara misstänkt när man är oskyldig, säger den förre Skandiadirektören Lars-Eric Petersson.

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
UPPRÖRD Den före detta Skandiadirektören Lars-Eric Petersson lämnar efter tre timmar förhöret på polishuset. "Det är upprörande därför att jag är oskyldig", säger han.

Han var den tredje i raden av tidigare Skandiadirektörer som inom loppet av en vecka förhörts, misstänkta för grov trolöshet mot huvudman. Till skillnad från Skandias tidigare finansdirektör, Ulf Spång, och tidigare vd:n för Skandia Liv, Ola Ramstedt, fick Lars-Eric Petersson lämna polishuset utan att passera häktescellen.

Var vid gott mod

Han klev ur hissen i polishuset efter tre timmars förhör. Han var vid gott mod och svarade samlat och tålmodigt på pressens frågor.

- Det kändes bra att kunna redovisa för den upplevelse jag har av de händelser som ägt rum. Det känns positivt, säger Lars-Eric Petersson.

Lars-Eric Petersson och hans advokat Torgny Wetterberg var förhindrade att berätta vad som sagts i förhöret. Överåklagare Christer van der Kwast har belagt dem med yppandeförbud.

- Jag har redogjort och svarat på de frågor Christer van der Kwast ställt. Vi har fått klarhet i en hel del förhållanden som vi inte känt till tidigare. Det är vad jag kan berätta, säger Lars-Eric Petersson.

Lägenhetsrenoveringar

Det nästan tre timmar långa förhöret kretsade kring de uppmärksammade lägenhetsrenoveringarna av direktörernas och deras anhörigas bostäder samt den faktura på 17 miljoner kronor som den tidigare personaldirektören Ola Ramstedt signerade.

Hur ser du på att några av Sveriges tidigare högsta direktörer sitter i polisförhör?

- Den här händelseutvecklingen kunde ingen förutse, inte jag. Det är tråkigt att Skandia blivit slagträ i debatten om giriga direktörer.

Hur ser du på att Skandia har polisanmält dig?

- Det är upprörande, därför att jag är oskyldig.

Zendry Svärdkrona