Fem i förhör om första fruns död

Utredningen om pastorns frus död i badkaret går snabbt framåt

NYHETER

Utredningen av pastorns förra frus död i badkaret går snabbt framåt.

Polisen slog i dag till – och hämtade in fem personer till förhör.

De fem personerna är inte misstänkta för brott. I stället handlar det om personer som fanns närvarande och i anknytning till pastorns första frus olycka.

Kammaråklagare Elin Blank beslutade att de inte skulle kallas till förhör – utan hämtas in av polis.

– Det var mycket angeläget att dessa kunde höras samtidigt här inne på polishuset, säger polisens presstalesman Christer Nordström.

Förtegen om utredningsläget

För polisens utredare handlade det om att ingen av de fem skulle kunna ”prata sig samman” eller avslöja något av det de fick veta genom förhörsledarnas frågor.

Polisen vill inte säga om personerna enbart hämtats från Knutby eller från fler orter. Man är också förtegen om utredningsläget.

Klart är att utredare och åklagare de senaste dagarna lagt stor kraft vid utredningen av pastorns första frus död. Hon hittades den 18 december 1999 död i badkaret, klädd i ett nattlinne och utan vatten i lungorna.

Dödlig dos mediciner

Efter en omfattande utredning avskrevs ärendet som en olycka – frun hade trillat mot badkarskranen och dött av sina skador. Aftonbladet har dock kunnat avslöja att hon också hade en dödlig dos mediciner i kroppen när hon dog.

Polisen hoppas att uppgifter från de fem som i dag förhördes ska leda utredningen framåt. I går genomfördes dessutom en rekonstruktion av dödsfallet.

– Det är för tidigt att säga om något avgörande framkommit, säger Christer Nordström.

Mattias Lundell