Pastorns älskarinna pressad i 4 timmar

NYHETER

I över fyra timmar pressades pastorns älskarinna av polisens mordutredare.

I detalj fick hon förklara sin relation med pastorn, vad de sagt till varandra, när -och varför.

– Det rörde upp många känslor, det var jobbigt för henne, säger advokat Roger Häggquist.

Älskarinnan var förberedd på ett kort kompletterande förhör i går efter lunch. Det blev något helt annat.

”En kärleksrelation”

I detalj pressades 26-åringen på sin relation med pastorn – en relation som hennes advokat beskriver som ”nära” och som åklagare Elin Blank menar är en kärleksrelation.

Mordutredarna gick igenom en del av de misstankar som finns mot henne. Misstankar som framför allt bygger på pastorns och älskarinnans intensiva kontakter före och efter mordet på pastorns 23-åriga hustru och mordförsöket på äls-karinnans make.

– Jag tycker inte att det är så märkligt att min klient haft den här kontakten med pastorn efter mordet på hans hustru. Hon levde då separerad från sin man, säger älskarinnans försvarare Roger Häggquist.

Ingen brottslig handling

Han säger att kvinnan kan förklara kontakterna.

– Det har hon gjort. Jag tycker inte det finns några frågetecken kvar. Relationen hon haft med pastorn är inte en brottslig handling, säger Roger Häggquist.

Hon nekar till all inblandning i mordet och mordförsöket.

Under förmiddagen i dag får åklagare Elin Blank en sammanfattning om vad som kom fram i förhören med älskarinnan. Den blir en del av underlaget när hon senare i dag beslutar om kvinnan ska släppas eller begäras kvar i häktet.

Blir jobbigt för henne

– Hon hoppas bli släppt. Men hon inser också att situationen blir jobbig för henne även om hon skulle släpps ut, med tanke på relationen med pastorn, säger Roger Häggquist.

Vill hon tillbaka till Knutby?

– I grund och botten vill hon det. Men hon tycker det kan vara jobbigt att komma dit under de här omständigheterna.

Petter Ovander