Pojke hittade mördad man vid daghem

- Jag skulle till affären när jag fick se honom

NYHETER

GÖTEBORG

Mannen sköts ned på ett kafé i Göteborg i april förra året. Då skadades han svårt, men överlevde.

Igår hittades han mördad på en gångväg på Hisingen i Göteborg.

Foto: BENGT KULÉN
"han blev avrättad" Mannen, som var i 50-årsåldern, hittades på en gångväg nära ett daghem. Han hade utsatts för kraftigt våld. En person med insyn i utredningen säger att mannen blev "avrättad".

Det var en 13-årig pojke som gjorde den hemska upptäckten.

Vid 21.30-tiden på onsdagskvällen var han på väg till närbutiken i Biskopsgården, och tog då vägen via ett grönområde. På gångvägen i området låg den skjutne mannen död.

Den tekniska undersökningen blev klar tidigt i morse, men polisen kan ännu inte säga någonting om eventuella fynd.

På spaningsroteln tror man inte att mannen har legat på gångvägen speciellt länge.

Finns det några vittnesmål om skottlossning.

– Det finns inga vittnen alls till den här händelsen, så vitt vi vet idag, säger Sven Alhbin, på spaningsroteln vid Göteborgspolisen.

Dömd flera gånger

Den skjutne är i 50-årsåldern och har anknytning till kriminella kretsar i Göteborg. Han sköts i april förra året på ett kafé i Göteborg och skadades svårt.

Enligt polisen är han mycket känd hos dem, och är dömd vid ett flertal tillfällen, för bland annat våldsbrott, narkotikabrott och vapenbrott.

En person med insyn i utredningen säger att mannen blev "avrättad". Det handlar om kraftigt våld.

Pratat med vittnen

Platsen där den döde låg är en gångväg intill ett dagis vid Godvädersgatan. Dagiset ligger bredvid en lekplats och en fotbollsplan, allt kringgärdat av låga bostadshus.

Det makabra fyndet vållade stor uppståndelse bland de boende i området. Många samlades kring avspärrningarna som utvidgades under kvällen.

Förundersökningsledare Per-Olof Johansson vill inte spekulera i hur länge 50-åringen varit död när han hittades. Inte heller om mannen dött på den plats där han hittades.

- Våra tekniker arbetar med det just nu, säger han.

Men du är säker på att mannen blivit mördad?

- Ja, absolut. Men jag vill inte gå in på vilket sätt det skett.

Polisen har ännu ingen misstänkt.

Skottlossning

Klockan 01.45 var det dags igen: Polisen fick larm om skottlossning på Ångpannegatan, Backaplans industriområde på Hisingen. När polisen kom till platsen låg två medvetslösa personer vid en bil. På trottoaren låg två skjutvapen.

- De två männen var medvetslösa men inte skottskadade, säger Erik Lemchen på krimjouren.

Båda männen fördes med ambulans till sjukhus.

De två männen greps tidigt på morgonen, misstänkta för vapenbrott. Polisen söker ytterligare personer som var med. Ingen har sett själva händelsen, men vittnen anlände strax efteråt.

Det handlar om ett bråk mellan tre personer, säger polisen i ett pressmeddelande, och har ingenting med mordet i Biskopsgården att göra.

Lena Olsson, Johan Taubert, Karin Klarström