30 sekunder om:

After ski-tok

NYHETER

"Man svettas som en gris i polo och fleece"

Tjocka gubbar i sparkdräkter som spelar trummor på sina egna magar. Partylejon i 50-årsåldern som bildar tåg och hoppar fram genom lokalen och skvätter öl på ens nya Marmot-ställ. Coverband som får en att fundera på om det inte borde krävas licens på instrument... Jag pratar om after ski, såklart, vilket är en svår konst att kunna njuta av.

Tidningar tipsar gärna om hur man tar sig in på innekrogarna, men så här under sportloven är det lika viktigt att kunna köra en after ski utan att gå upp i atomer. Själv tog det mig runt 24 år att lära mig, och då bodde jag ändå mina första 18 i Sälen. För det är trångt, löjligt högljutt och man svettas som en gris i polo och fleece. Och om fulla människor är klumpiga på en vanlig krog - tänk er då vad samma typer kan orsaka med slalompjäxor och mössor med vikingahorn på sig.

Men nu för tiden har jag lärt mig det där. Det gäller bara att garva åt eländet, kanske sjunga lite, beställa in en färgglad shotsbricka och se till att sitta på tinnitussäkrat avstånd från högtalarna. Prova själva!

Karolina Fjällborg