Kerrys valkampanj hotas av rykten

Lewinsky-skandalens avslöjare hävdar att Kerry bedrog sin fru

Foto: AP
John Kerry (här med hustrun Teresa till höger) har haft stora framgångar i primärvalen och ses som den givna utmanaren till George W Bush i presidentvalet.
NYHETER

Senator John Kerry beskylls för att ha bedragit sin hustru Teresa.

Uppgifterna kan betyda slutet för Kerry som är favorit till att bli demokraternas presidentkandidat i kampen mot president George W Bush.

En rejäl skandal hotar nu senator John Kerrys valkampanj. Drudge Report, sajten som blev internationellt känd efter att ha avslöjat Monica Lewinsky-skandalen, gick på torsdagen ut med uppgifter om att Kerry varit otrogen mot sin hustru Teresa.

Kvinnan han ska ha bedragit sin fru med lämnade nyligen USA efter påtryckningar från Kerry, hävdar Drudge. Hon har tidigare arbetat på nyhetsbyrån AP, men hennes tidigare arbetsgivare vill inte kommentera ryktena.

– Vi kommenterar varken ämnen som vi följer upp eller de som vi inte följer upp, säger Jack Stokes, talesman för AP till sajten WorldNetDaily.

"Kerry kommer falla"

Tidigare den här veckan ska general Wesley Clark även ha kommit med den kryptiska kommentaren "Kerry kommer falla på grund av en intern angelägenhet" när han talade med en grupp journalister off-the-record, uppger Drudge.

Clark har själv hoppat av valkarusellen, men Howard Dean, demokraternas tidigare favorittippade kandidat, vädrar nu morgonluft. Inför nästa veckas primärval i Wisconsin var Dean beredd att ge upp, men då han fick höra rykten om Kerrys otrohet ska han ha kommit på andra tankar, enligt Drudge Report.

Försiktig rapportering i USA

Är ryktena sanna kan det betyda slutet för John Kerrys valkampanj och hans dröm om att bli USA:s nästa president. Han har hittills gått från framgång till framgång efter att ha vunnit tolv av sammanlagt 14 primärval, men nu kan tuffare tider vänta.

Amerikanska medier har dock varit försiktiga med att publicera nyheten. Wesley Clark har samtidigt valt att ge sitt stöd åt Kerrys kampanj enligt AP, vilket kan tyda på att otrohetsryktena är överdrivna.

Åsa Asplid