Sexåring slogs blodig - styvmamman åtalas

"Hotade flickan med kniv"

NYHETER

Den sexåriga flickan blev slagen så hårt att det fanns blodstänk runt sängen.

Hon hade rivmärken på kropp och ansikte, skavmärken från naglar på halsen, blåmärken bakom örat och spruckna läppar när hon hittades.

Flickans styvmamma står nu åtalad för misshandeln.

Den sexåriga flickan och hennes tvillingsyster hade bott några dagar hos sin pappa och hans nya sambo i Malmö. När deras biologiska mamma kom för att hämta dem i december förra året blev hon förskräckt. Hennes ena dotter var alldeles blåslagen.

Hon kontaktade omedelbart polis och läkare.

När polisen kom till platsen kunde de konstatera att lakanen i flickans säng var blodiga och att det fanns "blodstänk på träramen" till sängen, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Rättsläkarens rapport bekräftar även, enligt Sydsvenskan, att flickan hade rivmärken på kropp och ansikte, skavmärken från naglar på halsen, blåmärken bakom örat samt spruckna läppar.

Övertalade flickan att hålla tyst

Flickans syster hävdar att deras styvmamma, en kvinna i 30-årsåldern, misshandlade sexåringen och sedan övertalade henne att inte säga något om saken. Hon skulle istället skylla skadorna på att hon slog i sängen för att det var mörkt. Anledningen till misshandeln ska ha varit att den sexåriga flickan inte kunde låta bli att peta på sina nagelband.

Styvmammam själv medger att hon "tagit hårt" i flickan, men att det absolut inte varit fråga om några slag. Hon erkänner dock att frågan om nagelbanden varit ett problem.

De båda systrarna berättar även hur deras styvmamma hotade den slagna sexåringen med kniv och lovade att hon skulle slänga liket i en buske, enligt Sydsvenska Dagbladet.

Kvinnan förklarar det som ett skämt ämnat för flickornas pappa och som systrarna sedan feltolkat.

Hon står nu åtalad för två fall av misshandel, för olaga hot och för övergrepp i rättssak.

Åsa Asplid