Äventyrsbad kollapsade i Moskva

Minst elva döda och ett tiotal skadade när taket föll in

Foto: Mikhail Metzel
Delar av glastaket på den stora inbyggda vattenparken Transvaal i sydvästra delen av Moskva kollapsade under lördagen. Flera dödades och ett tiotal skadades.
NYHETER

Minst elva människor dödades och tiotals skadades när ett glastak på äventyrsbadet Transvaal i Moskva rasade in på lördagen. Badklädda gäster flydde i panik ut i den tiogradiga kylan.

Vittnen sade till ryska nyhetsbyråer att de hört något som lät som en explosion, men bevakningskameror inne i byggnaden bekräftade att det inte var något attentat. I stället verkade det som att glastaket helt enkelt gett vika för snön - det har snöat rikligt i den ryska huvudstaden de senaste dagarna.

Sent på kvällen hade elva lik, däribland en fyra-fem-årig pojke, hittats, enligt nyhetsbyrån Interfax. 150 personer tros ha befunnit sig i den rasdrabbade delen av badet, och många befarades fortfarande finnas innestängda eller drunknade under bråten.

En Interfaxreporter sade att han sett tiotals skadade vid anläggningen i stadsdelen Jasenevo. Panikslagna gäster sprang omkring i bara badkläderna utanför Transvaal, ett populärt äventyrsbad som rymmer 2000 besökare och byggdes för bara två år sedan. En åklagare på olycksplatsen sade att en utredning om vem som kan bära ansvaret för olyckan redan inletts.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM