Bränd kropp kan vara försvunnen kvinna

Liket hittades i utbränt bilvrak

NYHETER

En 27-årig kvinna från Bergslagen kan vara den döda person som påträffades i ett utbränt bilvrak i Dalarna för drygt en vecka sedan.

Hon är anmäld försvunnen sedan den 16 januari.

– Den 27-åriga kvinnan är en av de saknade personer som vi intresserar oss för. Men även ett antal andra saknade personer är aktuella i utredningen, säger Dalapolisens presstalesman Bo Persson.

– Vi hoppas få besked om vem den döda personen är på tisdag då kroppen obduceras på Rättsmedicin i Uppsala, säger Bo Persson.

Polisen och kammaråklagare PG Persson är väldigt förtegna om hur långt man kommit i sin brottsutredning. Men ingen person är anhållen eller delgiven misstanke om brott.

Hittad förra veckan

Det var i fredags för drygt en vecka sedan som polisen fick larm om att två bilar hittats vid sidan av vägen mellan Smedjebacken och Björsjö och i en av bilarna fanns en död person - kroppen var svårt bränd.

Polisen utgår från att det rör sig om ett mord. De båda bilarna som anträffades helt utbrända är anmälda stulna. Den ena bilen, en Saab 9000, stals i Kopparberg den 23 december och den andra bilen, en Ford Sierra, stals i Säter någon gång natten mellan den 16 och 17 januari.

Tidigare artiklar

TT