Misstänkt erkänner våld mot mördade kvinnor

NYHETER

Båstad

Den ene av de två tonårspojkar som är misstänkta för dubbelmordet på Hallandsåsen har erkänt att han och hans kompis utsatte de båda 18-åriga kvinnorna för våld, skriver Aftonbladet.

- Min klient berättar hur han och hans kamrat drog ut var sin flicka ur bilen och utsatte dem för trubbigt våld, säger advokat Kai Erwall till tidningen.

Vid en presskonferens på onsdagen berättade polisen att 18-åringarna dog av skador i hjärnan i kombination med kraftig nedkylning. Polisen uppgav också att den ene häktade tonårspojken medgett att han och hans kamrat träffat kvinnorna samma natt som de dödades. Däremot ville polisen av hänsyn till polisutredningen inte avslöja några detaljer om vad han berättat.

Enligt Kai Erwall ska 17-åringarna från början ha planerat att stjäla kvinnornas bil. Deras avsikt var aldrig att döda, enligt advokaten. Hans klient har sagt att han var övertygad om att kvinnorna skulle klara sig.

- Han säger att flickorna rörde på sig och sade några ord när de lämnades i skogsdungen, säger Kai Erwall till Aftonbladet.

Följande dag hittades de mördade kvinnornas bil kraschad i Östra Karup utanför Båstad. Bilkraschen var en ren olycka, enligt 17-åringen.

De två pojkarna från Båstad greps den 19 januari och är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för dubbelmordet. En av pojkarna nekar till att över huvud taget ha träffat kvinnorna den aktuella natten. Kai Erwalls klient nekar till mordmisstankarna.

- Han erkänner olaga tvång och stölden av bilen. Men han hade inget uppsåt att döda.

TT