30 sekunder om…

Fröken Sverige

NYHETER

Förra veckan fick vi veta att TV3 har stekt Fröken Sverige-tävlingen. Inga mer baddräktsparader, alltså. Inga mer fåniga flin. Och inga mer gubbslemsattacker. Sedan beskedet kom har diverse personer uttalat sig om tävlingen i media. Och ingen av dem kommer att sakna den. Inte ens de gamla missarna själva.

Men jag måste få lägga in ett litet ”men” här. Jag håller visserligen med om att det är en framgång för mänskligheten att skiten är avskaffad, men nu till den stora frågan: Vem ska man skratta åt från och med nu? För det är ju en klassiker att krypa ihop ett gäng i soffan och håna kandidaternas dumma svar på de dumma frågorna, att kommentera deras stela leenden och spekulera i vad de tycker bäst om - djur, barn eller att resa och träffa nya människor?

Så nu gäller det att hitta alternativ. Jag tror i och för sig att jag redan är ett på spåret, nämligen Kanal 5:s kommande svenska version av ”The Bachelorette”. Där kommer det garanterat att finnas många att fnissa åt - killar den här gången.

Karolina Fjällborg