Han stekte sin vän

Kannibalen hade resterna på spisen

1 av 2
Dagens Daily Mirror berättar att den misstänkte kannibalen precis hade släppts ut från mentalsjukhus när han begick mordet.
NYHETER

LONDON

När polisen bröt sig in i lägenheten mötte de en fruktansvärd syn.

Mentalpatienten Peter Bryan, 34, hade dödat och styckat Brian Cherry, 45.

I stekpannan påstås polisen ha hittat delar av en mänsklig hjärna.

I går kväll var huset på gatan The Drive i Walthamstow i östra London, ett av stadens mest fattiga områden, helt avspärrad.

Stängsel täckta med presenningar hade byggts upp på gräsmattan utanför lägenheten, poliser vaktade vid porten och förhören pågick fortfarande med grannarna.

I förrgår kväll ringde en granne i Manning House, som det kommunalt ägda bostadshuset kallas, till polisens larmnummer och anmälde ”en fruktansvärd attack”. De poliser som tog sig in i lägenheten sägs ha mötts av en ”hemsk syn”.

Offret Bryan Cherrys huvud var krossat och båda armarna och ett ben ska ha varit avskurna, olika verktyg ska ha spritts runt i lägenheten och möjligen även på gräsmattan utanför då stora delar av den också är avspärrad.

Dömd för dråp

När Aftonbladet i går kväll var vid huset höll polisen fortfarande samtal med kvinnan som först ringde polisen. Hon har också fått hjälp av en särskild polis som ska vara hennes stöd under hela utredningen.

Peter Bryan anklagas för att vara kannibal.

På spisen i en stekpanna ska polismännen ha hittat resterna av en mänsklig hjärna. Det finns också uppgifter om att andra kroppsdelar blivit tillagade.

Peter Bryan har tidigare straffats för att ha dödat en ung kvinna.

Han dömdes till 11 års fängelse i början av 90-talet.

Bryan hade en dispyt med sin förre chef om pengar. När han dök upp hemma hos chefen öppnade hans dotter och hon och Bryan började gräla. Den unga kvinnan avled av sina skador och Bryan dömdes för dråp, men frigavs för några år sedan.

Aftonbladet pratade i går med några av offrets grannarna. En av dem sa:

– Det är ju fruktansvärt. Jag pratade med den mördade killen några gånger, men jag kan inte säga att jag kände honom.

En annan granne berättar i tidningen Evening Standard om offret Brian Cherry:

– Han berättade att hans mamma dött för ett par veckor sedan och eftersom pappan gått bort tidigare var han ensam. Han har bott här ett tag, och han var gans-ka tystlåten.

Sökte vård frivilligt

Aftonbladet pratar även med en man som jobbar runt hörnet.

– Det är ju relativt lugnt här egentligen, och så händer det här!

I går framkom att Peter Bryan frivilligt skrivit in sig på mentalsjukhus för några veckor sedan. Han uppgav också sin adress som en avdelning på det närliggande sjukhuset när han greps. Vilka problem han lider av har ännu inte blivit offentligt.

Peter Bryan frigavs bara några timmar före mordet, och den statliga hälsomyndigheten NHS har inlett en utredning om hur det kunde gå till.

Efter frigivningen sökte han alltså upp Brian Cherry som också har fått psykvård tidigare. Männen lärde troligen känna varandra under en vårdperiod på sjukhus.

I går häktades Peter Bryan misstänkt för mord.

Leif Kasvi