Fler människoätare som har chockat världen

NYHETER

Den tyske kannibalen Armin Meiwes, 43, annonserade efter offer på internet. Meiwes dömdes i slutet av januari i år för att ha styckat och ätit upp Bernd-Jürgen Brandes.

På sommaren 2002 erkände tre män och en kvinna i Ukraina att de ritualmördat och ätit upp sex personer. Deras sista offer var en 18-årig flicka. Samtliga mord var satanistiskt rituellt utförda. Enligt polisen ska de också ha matat en fyra-årig dotter med kokade köttbitar från offren.

En man från Sri Lanka dömdes till fyra års fängelse för att först ha mördat och sedan ätit upp delar av sin hustru. Efter sex år i frihet mördade han sin far och åt delar av honom. Det var sommaren 2000. Han sitter fortfarande i fängelse.

Alexander Spesivtsev är en av historiens värsta massmördare. Han spärrades in på mentalsjukhus i Sibirien sedan det avslöjats att han mördat upp mot 80 personer, de flesta kvinnor eller unga flickor som han först också våldtog. Hans mor dömdes till 13 års fängelse för att ha hjälpt honom att koka delar av offren.

Fyra unga, finska satanister dömdes 1999 till långa fängelsestraff efter att ha torterat, mördat och ätit upp hjärtat på en kamrat. De uppgav att de offrat kamraten till Satan efter en fest, där samtliga fem blivit mycket berusade. Efter mordet styckades kroppen och de delar som inte åts slängdes i olika soptunnor.

Andrej Tjikatilo avrättades i februari 1994 i Ryssland. Han hade då erkänt mord på 55 pojkar, flickor och unga kvinnor. Han åt delar av dem. Rättegången blev uppmärksammad. Själv sa han: Jag är ett naturens misstag. Ett galet djur.

Aftonbladet