Plats på scen för de snälla ärtorna

Black Eyed Peas lyckas skapa mer laddning live

Foto: UNIVERSAL MUSIC
POPULÄRA FÖRVALTARE Black Eyed Peas har haft riktigt stora hittar med "Where is the love?" och "Shut up". I kväll uppträder Los Angeles-hiphopparna på Arenan.
NYHETER

De är här igen.

The Black Eyed Peas.

Den snälla hiphoppens populära förvaltare och förespråkare.

Det kommer ett viktigt "men" längre ner i texten.

Lägg gärna märke till detta "men".

The Black Eyed Peas har slagit igenom på allvar genom skivan "Elephunk" och hittarna "Shut up" och "Where is the love?". Det går numera att kalla dem för ett världsnamn utan att göra bort sig.

Från Los Angeles

Kvartetten kommer från Los Angeles och har, precis som många av deras kollegor, vänner och fiender, använt hiphop för att komma bort från getton, fattigdom, droger och förnedrande dussinjobb.

Kvartetten har dock inte, likt många av deras kollegor, vänner och fiender, fått råd att köpa nya bilar och kläder genom att sjunga och rappa om pistoler och våld och bling-bling.

Förhärligar inte våld

De förhärligar och romantiserar i alla fall inte pistoler, våld och bling-bling.

Black Eyed Peas låtar handlar i stället ganska mycket om kärlek och förståelse och ännu oftare om världens brist på just kärlek och förståelse.

Många menar - med "många" menas i det här fallet åtskilliga musikkritiker - att bandet därför är lite för präktiga och musikaliskt tillrättalagda.

Kanske det.

Men (här är det "men" som ni skulle hålla reda på).

De är en bra liveattraktion.

Konserterna är betydligt mer laddade än skivorna eftersom medlemmarna sällan misslyckas med att skapa en nästan gospelinspirerad kommunikation mellan dem själva och publiken.

På Arenan i kväll

Alla som såg den förra Sverigekonserten på Nalen i fjol vet redan om det.

Nu har just du chansen att upptäcka samma sak på Arenan.

Plats och tid i kväll: Arenan, Fryshuset, Hammarby fabriksväg 13, 19.30.

Markus Larsson