Svensk hjälpte till släcka eldsvådan

"Vi sprang ner till stranden och hämtade vatten"

Foto: Christian Jonhammar
– Hela bungalowbyn var övertänd, berättar svensken som hjälpte till med släckningsarbetet.
NYHETER

Han väcktes mitt i natten av hyresvärden som sade att det brann i området.

Den svenske mannen hjälpte till att släcka den brand på en semsteranläggningen i Thailand som orsakats av en landsman till honom.

– Vi fick springa ner till stranden och hämta vatten, säger svensken.

Svensken, som vill vara anonym, bor tillfälligt på Koh Lanta i Thailand. Han berättar hur han blev väckt strax efter klockan tre på söndagsmorgonen av att hyresvärden bankade på dörren. Han blev tillsagd att packa sina grejer eftersom det brann kraftigt i en semesteranläggning drygt femtio meter bort och det var möjligt att elden spred sig.

Därefter tog sig svensken till eldsvådan för att hjälpa till med släckningsarbetet.

– Hela bungalowbyn var övertänd. Det fanns två brandbilar på plats, men det tog dem tjugo minuter att hämta vatten så under tiden sprang vi ner till stranden för vatten, säger han.

"Svenskarna hade kunnat råka illa ut"

– Vi var ganska många som hjälpte till.

Svensken berättar också om det svenska paret som misstänks ha orsakat branden. Paret är goda vänner med mannen som äger anläggningen och de gick snabbt och talade om att elden börjat i deras bungalow.

– Det är tur att de är gamla vänner för annars hade de kunnat råka riktigt illa ut med tanke på de stränga straffen i Thailand, säger svensken.

De boende i området planerar just nu en fest för att samla in pengar till den drabbade ägaren till semesterbyn och de som arbetade där.

Åsa Asplid