De sålde Svennis- tröjor på internet

Knutbysektens företag utnyttjade hans namn

1 av 2 | Foto: PRIVAT
INGEN BRA REKLAM Det är Knutbyförsamlingens företag som gjort hemsidan www.svennis.com där man kunnat köpa tröjor med Svennis-tryck. I går meddelade det engelska fotbollsförbundet att sidan är en inofficiell webbsajt och att den inte har någon auktorisation. För Sven-Göran Eriksson är det ingen bra reklam att sammankopplas med Knutby. Svennis befinner sig på semester och har inte kunnat nås för en kommentar.
NYHETER

LONDON/STOCKHOLM

Sven-Göran Erikssons namn utnyttjas av medlemmar i pingstförsamlingen i Knutby.

På hemsidan www.svennis.com marknadsförs speciella Svennis-tröjor.

- Jag ska tala med dem som ligger bakom, säger Lars Sternmarker, talesman för den kände fotbollstränaren.

Ett företag i Knutby har gjort hemsidan som nu fått Sven-Göran Erikssons agenter och engelska fotbollsförbundet att reagera.

Den skottskadade

Företaget drivs av den 30-årige man som skottskadades i Knutby-dramat och David Wincent, vars bror är en av pastorerna i församlingen.

- Jag har sökt Svennis för att informera honom men han är på semester och jag har inte kunnat nå honom, säger Lars Sternmarker, på fotbollsagenturen IMG som representerar den världsberömde fotbollstränaren i Skandinavien.

Det engelska fotbollsförbundet meddelade i går:

- The Football Association och IMG vill göra klart att webbsajten www.svennis.com är en inofficiell webbsajt som agerar utan någon auktorisation.

- De namngivna parterna kan inte ställas till ansvar för något av det material som publicerats på sajten eller någon av de sajter som det länkas till.

På hemsidan säljs fotbollströjor med inspiration hämtad från Englands och Sveriges landslagströjor. På bröstet finns ett märke med texten "Svenland".

Känns inte kul

För Sven-Göran Eriksson är det ingen bra reklam att sammankopplas med händelserna i Knutby.

- Jag ska tala med det bokförlag som har gett webbyrån i Knutby uppdraget att producera den här hemsidan, säger Lars Sternmarker.

Knutby-företaget beklagar om IMG och Svennis tagit illa upp.

- Det känns inte så kul för oss, säger David Wincent till Aftonbladet.

- Jag hoppas att agenturen inte får några problem med detta. Jag antar att de kontaktar mig om det skulle vara några problem. Det tror jag vi kan lösa.

Enligt honom arbetade man på uppdrag av ett bokförlag som ville marknadsföra en bok om Svennis.

En engångsgrej

- Det här var en engångsgrej, det är utagerat för länge sedan, säger Wincent.

På hemsidan poserar han och 30-åringen i de specialgjorda tröjorna.

- Tröjorna var en kombination av de tröjor som Adidas och Umbro gör, men jag skulle ändå inte säga att de är kopierade. Det var en design som vi gjorde. Vi kopierade naturligtvis inga originalloggor, säger David Wincent.

Sålde de bra?

- Jodå, vi blev av med dem. Det är slutsålt.

Andreas Harne, Leif Kasvi