al-Qaida hotar med nya attentat

NYHETER

Terrororganisationen al-Qaida varnar nu för nya attacker mot västerländska mål.

Hoten kom på ett nytt ljudband som sändes på den arabiska tv-kanalen al-Jazira på tisdagen.

– Det krigande islamiska samhället har beslutat sig för att skicka attack efter dödsbringande attack mot dig, säger rösten på bandet.

Terrororganisationen al-Qaida är inte på väg att upplösas. Det var meddelandet på ett nytt ljudband som den arabiska tv-kanalen al-Jazira fick ta del av på tisdagen.

Vad som tros vara Usama bin Ladins högra hand, Ayman al-Zawahri, varnar på bandet för att al-Qaida planerar nya terrordåd mot västerländska mål. Han protesterar dessutom mot USA:s president George W Bushs uppgifter om att USA lyckats fånga eller döda stora delar av organisationens medlemmar.

"Bush, befäst dina mål"

– Vi påminner Bush om att han inte har oskadliggjort två tredjedelar av al-Qaida. Tvärtom, tack gode Gud, finns al-Qaida fortfarande på slagfältet i det heliga kriget och lyfter islams fana rakt i ansiktet på zionisternas och korsfararnas kampanj mot det islamiska samhället, säger rösten på bandet.

– Bush, befäst dina mål, skärp ditt försvar, öka dina säkerhetsåtgärder för det krigande islamiska samhället - som sände dig slagen i New York och Washington - har beslutat sig för att skicka attack efter dödsbringande attack mot dig.

Gömmer sig tillsammans med bin Ladin

al-Zawahri, en egyptiskfödd läkare, tros gömma sig tillsammans med Usama bin Ladin i Afghanistans bergstrakter, någonstans i de otillgängliga områdena längs gränsen mot Pakistan, uppger AP.

Bandet dök upp i samband med att pakistanska styrkor sökt igenom området efter misstänkta talibaner.

Åsa Asplid