Innelistan

– med utelistan

NYHETER
Foto: SVT

1 (4) Nicklas Stenemo

Den 3 mars kommer det Malmöbaserade Växjöbandet The Mos platta ”Night at the zoo”. Och håller den vad första singeln lovar så är den som en flaska iskall Carlsberg - worth waiting for, alltså. Nicko sjunger sig rakt in i huvudet på en som en liten, vänligt sinnad bakterie. När han får uppbackning av Kris Le Mans, som han får på ”Nostalgia locomotive”, låter det alldeles extra bra.

2 (1) Emma Andersson

”Expedition: Robinson” är ett minne blott (i ursprungsversionen i alla fall), men Emma har lyckats bli en profil som säkert kommer att hänga med ett tag. Ingen vet hur hon bar sig åt, men i alla fall”

3 (5) Annika Lantz

En av Sveriges roligaste kvinnor. Nu med samma program i både radio och tv.

4 (3) Johan Rheborg

Inte för att Killinggängets ”Fyra nyanser av brunt” behöver någon som lyfter den (eftersom alla är bra), men om den gjorde det så vore Johan mannen för jobbet.

5 (NY) Angela Nasca

En normal människa i ”Big Brother”. Inte kons tigt att hon gick ut.

6 (7) Nicolai Dunger

Mannen är ute på Sverigeturné. Pricka in honom i din stad.

7 (NY) Organism 12

I väntan på Petters nya platta är det Organism 12 som håller hiphopfortet. ”Sångfågel” är grymt skönt!

8 (9) Emma Gray

Emma har gjort en Orvar Säfström och bytt från ZTV till SVT:s ”Filmkrönikan”, men hon är fortfarande lika bra på att snacka film.

9 (NY) Peter Settman

Melodifestivalen har inte så många ljusglimtar, men Peter är en. Han har varit rolig sedan Ronny och Ragge. Och till och med ännu längre bak i tiden.

10 (8) Amanda Renberg

Amanda är på väg att halka ut från listan. Men ”Hip hip hora!” rullar fortfarande på biograferna.

Utelistan

1 Sylwia Chaliss

Sylwia bytte drogerna mot sång och nu blir hon hög på musiken i stället. Själv lyssnade jag nyss på hennes singel ”Check all exits” och jag vågar drista mig till att säga att jag faktiskt skulle ha mått bättre av att ha rökt några bananskal.

2 Jocke Bergström

White men can't dance. Jocke blåste nytt liv i den åsikten på Melodifestivalen i lördags. Hans dans var helt enkelt något av det roligaste

på länge.

3 Karl Martindahl

Och på samma sätt som Jockes dans var oavsiktligt underhållande så var Karls frissa en skrattfest. Mille Lansburgh kom visserligen undan med ett pannband I ”Robinson”, men det betyder inte att alla gör det.

Karolina Fjällborg