Dokusåpakändis jagas av polis

29-åringen misstänks för mordförsök

NYHETER

En deltagare i dokusåpan Temptation Island är misstänkt för mordförsök.

Norsk polis efterlyser nu den 29-årige mannen.

Norrmannen blev känd genom den skandinaviska versionen av dokusåpan "Temptation Island" som visades på Kanal 5 i Sverige 2002. Nu misstänks han för mordförsök i samband med en skottlossning i bostadsområdet Sogn i Oslo den 19 februari.

Fem personer i en bil blev beskjutna, ingen skadades.

Polis efterlyser samtidigt en person som tros vara en av nyckelfigurerna i Oslos kriminella kretsar, de så kallade A-gängen.

Enligt polisen kan de båda också knytas till ett mord som begicks i Sandaker den 3 februari. En 23-årig man sköts till döds och en 22-årig man skottskadades vid tillfället.

Knyts till mordet

– Vi har hört 80 vittnen och också fått annan sorts information. Det knyter de efterlysta och gängen till Sandåker-mordet. Men vi har inte funnit skäl att misstänka dem för mordet, säger Finn Abrahamsen vid Oslopolisen till VG.

– Det återstår en del arbete innan vi kan säga något om deras roller, men vi anser att de har koppling till mordet i Sandåker.

Torpeduppdrag

Enligt uppgifter till tidningen VG ska de båda efterlysta ha fått torpeduppdrag den senaste tiden.

I nuläget vet inte utredarna var männen befinner sig eller om de har lämnat landet.

– Vi leker inte katt och råtta med de här personerna. Det är de här sakerna alldeles för allvarliga för, säger Finn Abrahamsen till VG.

Johan Kristensen