Så mördades Marie, 27

Ströps med elkablar - i dag åtalades 39-åring för mordet

Foto: gunnar seijbold
här hittades maries kropp nedgrävd I dag åtalades en man för mordet på Marie Samuelsson. Enligt åklagaren ströps 27-åriga Marie med elsladdar innan hon grävdes ned i trädgården vid huset där hon bodde.
NYHETER

Mördaren la elkablar och telefonsladdar i en snara och ströp tvåbarnsmamman Marie Samuelsson, 27, till döds.

Sedan plastades hon in och grävdes ned vid barnens kaninbur.

Foto: privat
Marie Samuelsson blev 27 år.

I dag åtalades en 39-årig man misstänkt för mordet på sin sambo Marie Samuelsson. Han nekar till brottet.

Kvällen den 10 juli hade paret varit i Vansbro och sett en konsert med Svenne Rubins. I förhören har 39-åringen berättat att de kom till hemmet i Äppelbo i Dalarna sent och blev osams för att hundarna inte hade fått mat. Och att Marie Samuelsson därför gick hemifrån.

Men vice chefsåklagare Olle Sohlberg är övertygad om mannens skuld. I åtalet anklagas 39-åringen för att ha lagt elkablar och telefonsladdar i en löpsnara runt Marie Samuelssons hals – och uppsåtligen strypt henne till döds.

Efter mordet misstänks 39-åringen ha plastat in Marie Samuelsson med sopsäckar och tejp och grävt ned henne vid barnens kaninbur bakom parets gemensamma hus. Mördaren försökte också dölja platsen. På marken ovanpå låg trädurken till en eka, och ovanpå den själva ekan.

Åklagaren kan med teknisk bevisning slå fast att säckarna kom från parets hus. Dessutom visar analysen att 39-åringens fingeravtryck fanns på en tejpbit.

Åtalet ger också en bild av upprepade våldshandlingar. Vid ett tillfälle ska 39-åringen ha slagit Marie Samuelsson i ansiktet och knuffat in henne i en hylla, vid ett annat misstänks han ha sparkat henne till marken och tagit struptag på henne.

Två tidigare flickvänner till 39-åringen har också trätt fram. I förhör berättar de nu att mannen misshandlade dem på den tiden de var tillsammans med mannen.

Mattias Lundell