Advokaten visar nakenbilder på nätet

Kallade flicka hora i rätten - så här ser hans hemsida ut

1 av 2 | Foto: GUNNAR SEIJBOLD
poserar med utvikningsbild Tore Noreberg står och "inspekterar" en bild på en naken kvinna på sin hemsida. Där finns också nakenbilder på honom själv och hans sambo.
NYHETER

FALUN

På bilden står advokat Tore Noreberg, 63, och "inspekterar jägarnas ikon".

En utvikningstjej som särar på benen.

- Det har ingenting med min roll som advokat att göra. Det var under min privata tid, säger Tore Noreberg.

Tore Noreberg kritiseras hårt för sin plädering i Svea hovrätt i förrgår. Han försvarade en man från Kosovo som i flera år slagit, hotat och förnedrat sin tonårsdotter.

I hovrätten vände sig Tore Noreberg mot flickan, pekade med hela armen mot henne och sade: "du har faktiskt sett ut som en hora."

Aftonbladet har studerat advokatens fritid närmare.

Bild ur porrtidning

Bilden på Noreberg bredvid en bild ur en porrtidning är tagen av grabbarna i jaktlaget. Den finns på advokatens hemsida, under rubriken "Tores fotoalbum".

- Det förstår du väl att det finns något sådant i en jaktstuga. Många jägare läser "Skogsnytt". Ja, så brukar de kalla de där tidningarna, säger Noreberg.

På en annan bild på hemsidan ligger en jaktkamrat och sover. På väggen intill sängen hänger älgstudsaren. På samma vägg sitter fler porrbilder uppsatta.

Visar sambon naken

Den som bläddrar vidare på hemsidan kan också titta på hur hans sambo badar naken och klättrar uppför stegen på en brygga.

Tore Noreberg förekommer också på bild när han badar naken.

- Den här hemsidan har inte jag lagt ut, utan en man som är ihop med min äldsta dotter, säger advokaten.

Tre prickningar

Det är inte första gången som det stormar kring Tore Noreberg. Advokatsamfundet har gett honom två varningar och en erinran.

- Det där är inte allt, det finns ännu mer. Jag har två anmälningar på mig nu, tror jag.

- Efter 27 år som advokat så är det inte så konstigt. Håller man på mycket och länge så råkar man ut för sådant här, säger han.

När advokaten tar emot Aftonbladet på sin gård utanför Falun ångrar han uttalandet i Svea hovrätt.

- Med facit i hand så var det olämpligt av mig att säga så. Det är tråkigt om flickan tog illa vid sig, men jag märkte ingenting då.

"Man såg trosorna"

- Men det måste ses i sitt sammanhang. Kjolen var så kort så att man såg trosorna. Det är inte så roligt för en far som kommer från den kulturen, säger Tore Noreberg.

Han anser att målet inte är hedersrelaterat utan handlar om "barnuppfostran" och berättar att barnaga är tillåtet i många länder.

Aftonbladet i går

Andreas Harne, Anders Johansson