Här retar de upp Dahlin

Paparazzi-fotografer slängdes ut efter bråk med flera kändisar

1 av 2 | Foto: daniele di stefano
stjärna i gruff Den forne landslagsstjärnan Martin Dahlin var på Stockholmskrogen Laroy för att fira en väns födelsedag. Team Paparazzia ville filma hans sällskap på dansgolvet, men då tyckte Dahlin att de blev för närgågna och bråket var igång.
NYHETER

Exfotbollsstjärnan Martin Dahlin och hans vänner hamnade i krogbråk i natt.

De kände sig provcerade av ett gäng närgångna paparazzifotografer.

- Det de gjorde var inte okej, säger han.

Sent i går natt var Martin Dahlin och hans vänner på innekrogen Laroy i centrala Stockholm. Vid ett av vip-borden firade de en väns födelsedag.

I sällskapet fanns flera av kungabarnens närmsta vänner, bland annat Svante Tegnér och prinsessan Christinas son Gustaf Magnuson.

Stora delar av Stockholms innefolk fanns på plats på krogen som hade invigningsfest efter en renovering och pressen var inbjuden för att bevaka festligheterna.

Vid 01.40 utbröt plötsligt ett bråk.

Fotograferna i Team Paparazzia ville filma Martin Dahlin och hans sällskap på dansgolvet. Sällskapet kände sig provocerat och handgemäng utbröt när de försökte ta ifrån fotograferna kamerorna.

Vakterna tvingades ingripa.

Fotograferna slängdes ut från krogen, med motiveringen att Martin Dahlin och hans sällskap ville vara i fred.

Blev provocerad

När Aftonbladet sent i natt träffade Martin Dahlin blir han förvånad över uppgifterna om ett slagsmål.

- De bara stod där och filmade med videokamera och tog bilder. Jag upplevde mig provocerad, men det handlade aldrig om något slagsmål. Mina vänner reagerade på att de var så närgångna, säger han.

- Jag är här för att festa och ha kul, inte för att starta ett bråk.

Polis kallades till platsen för att redan ut händelsen.

Team Paparazzia valde att polisanmäla den forne landslagsstjärnan för egenmäktigt förfarande. De hävdar att Martin Dahlin och hans sällskap under bråket stal en av deras kameror.

- De slet åt sig min kamera. Martin Dahlin knuffade på mig och var aggressiv. Jag blev verkligen paff, det var ju en kändispremiär och det var många fotografer där, säger fotografen Sonny Östermark.

"Gick över gränsen"

De ansvariga på krogen tog sent i natt kontakt med Martin Dahlin och hans sällskap för att reda ut händelsen.

- De kom fram och skrek att de hade pressleg och att de kunde fota precis vad som helst. De var otrevliga och muckade gräl. Jag förstår att journalister ska göra sitt jobb, men de här killarna gick absolut över gränsen, säger Gustaf Magnuson.

Daniel Nyhlén

ARTIKELN HANDLAR OM