E-Type och Fame – kvällens segrare

Foto: JAN-ERIK HENRIKSSON
E-type släpas ut från scenen efter sitt framträdande.
NYHETER

Eurodiscolegenden har blivit schlagerkung.

I kväll firar E-Type segern i Göteborg tillsammans med Fame.

– Det här är bland det sjukaste jag någonsin upplevt, säger Martin ”E-Type” Eriksson till aftonbladet.se.

Foto: JAN-ERIK HENRIKSSON/ SCANPIX
Den spanska gruppen Baccara avslutade sitt nummer med en kupp. Kortkorta kjolar med svenska flaggan.

Veteranerna Fame och schlagerdebutanten E-Type har biljetterna klara för finalen i Stockholm och Globen. De höll för favorittrycket och Fame lyckades ännu en gång vinna publikens hjärtan.

Med en klassisk schlager i ”Vindarna vänder oss” kan Jessica Andersson och Magnus Bäcklund vara på väg att upprepa fjolårets succé. Och hoppas på den stora finalen i Istanbul.

Det blev ingen kupp

Efter att 549 315 röstat fick de sällskap av E-Type och hans ”Paradise”.

– Jag älskar Göteborg. Jag vill flytta till Göteborg efter det här, sa en strålade glad E-Type till aftonbladet.se efter segern.

Han hade hotat med en jättekupp – men lät bli.

– Jag slopade kuppen. Det blev för krångligt med SVT – ska det vara en kupp ska det vara en riktig kupp, säger E-Type.

Men även om han höll sig ganska lugn lyckades E-Type pendla från att inleda sittande i balladställning till att bli dragen av scen av Motörheads trummis Mickey Dee.

För Anne-Lie Rydé och Fredrik Kempe återstår dock andra chansen. De får tävla med ”Säg att du har ångrat dig” och ”Finally” ytterligare en gång – och fortsätta drömma om finalen i Globen.

Inte till slutomgången

Men för La Roxx, Jennifer Escola, Pay TV och Baccara blev kvällen en besvikelse. Trots spanjorskornas planerade kupp räckte ”Soy tu Venus” inte ens vidare till till slutomgången.

Redan under gårdagens genrep visade Baccara en del av kuppen när två män kom in och drog av sångerskornas deras klänningar. Men i kväll tog de ytterligare ett steg – och drog av mer. Och när klänningarna föll till marken stod de plötsligt klädda i varsin Sverigeflagga.

Klara för final:

Mattias Lundell, Claes Petersson

ARTIKELN HANDLAR OM