Vässa menyn, Roxy!

Den mysiga baren får dock plus i kanten

1 av 3 | Foto: Foto: STEFAN JEERVÅNG
Maten kommer tyvärr i andra hand.
NYHETER

?+?+

Roxy

Nytorget 6. Telefon: 640 96 55. Öppet: Sön-tors: 17-24, fre-lör 17-01. Varmrätter: 135 -215 kronor. Stöl: 48 kronor.

Gänget bakom gayklubben Häcktet på Hornsgatan har startat krog. Den öppna, uppsluppna stämningen från klubben genomsyrar också restaurang Roxy. Det är en gemytlig småtrendig kvarterskrog med schyst barhäng men där maten tyvärr kommer i and ra hand.

Bäst är de små tapasrätterna. I stället för att bara beställa in en eller två till förrätt går det med fördel att bygga hela måltiden kring dem. De baconlindade dadlarna för 30 kronor är ljuvliga liksom blåmusslorna i curry (38 kronor). En annan favorit är bruschettan med anklever (97 kronor).

Sämre lyckas tyvärr köket med huvudrätterna. De är okej men utan det där lilla extra man vill ha på krogen. I bouillabaissen (215 kronor) känns skaldjuren inte tipptopp-fräscha och det hembakta, grillade brödet som serveras till är bränt. Den hals trade gösen är fin men dränks i en pepparrots röra i väl starkaste laget. Inte heller den överpepprade, grillade biffen (195 kronor) tar oss till några högre höjder.

Servicen är strulig om än familjär. Tallrikar rycks bort innan alla kring bordet ätit färdigt och det känns överlag rätt stressigt och burdust.

Roxy bör vässa menyn och ambitionerna i köket ordentligt för att bli annat än en dagslända. Men plus blir det för den mysiga baren.

Matombudsmannen

ARTIKELN HANDLAR OM