April, april, din dumma sill…

Blev du lurad i dag?

NYHETER

Rea på Systembolaget.

En hund som avslöjar kommunala skandaler.

15 öre per kopp i kaffeskatt ersätter förmögenhetsskatten.

Det är bara några av mediernas aprilskämt i år.

Foto: PER BJÖRN
Nej, det blir ingen skatt på kaffekoppen, som Dagens Industri skriver i sitt aprilskämt.

I dag går ingen säker, särskilt inte tidningsläsarna.

Dagens Industri rapporterar att statsminister Göran Persson gör en kovändning och är beredd att slopa förmögenhetsskatten. Åtgärden ska finansieras med en kaffeskatt på 15 öre per kopp. Vänsterpartiet kräver dock att skatten bara ska tas ut på kaffe från kaffeautomater.

Systemrea

I Gävle ska Systembolaget flytta. I samband med flytten rear butiken ut sitt lager och vinet Primo Aprilo säljs för halva priset. Men passa på, erbjudandet gäller bara i dag, påminner Arbetarbladet.

Sundsvalls tidning skrämmer alla älgjägare med det senaste EU-direktivet: Inga jakttorn få vara högre än 1,5 meter, påstår de.

I Östersund satte nog många läsare av Länstidningen kaffet i halsen i morse. Där säger miljöminister Lena Sommestad att ett tvåårigt skoterförbud gäller i hela Jämtland från och med i övermorgon.

Under rubriken "Med nos för nyheter" berättar Norrtelje tidning om sin nya medarbetare, Nyhetshunden.

Den fyrbenta murveln uppges ha så bra luktsinne att han kan nosa sig till om kommunala handlingar döljer något ruttet. Bildbevis medföljer.

Gammal tradition

Östgöta Correspondenten berättar om framtidens "tjejdäck" som inte behöver bytas två gånger om året. Genom en enkel knapptryckning dras dubbarna in och däcken förvandlas till sommardäck.

Även Sveriges radio ger sig ut i skämtträsket. Radio Östergötland påstår att ABBA ska återförenas och ge en konsert på invigningen av den nya evenemangsarenan i Linköping.

Traditionen att narra april har 350 år på nacken. Men även om vi borde vara vana vid det här laget är det inte alltid lätt att avslöja skämten.

Säkrast alltså att inte lita på någon.

Men det mesta i den här artikeln är sant.

Johan Taubert, Simone Söderhjelm