Mördade männen har identifierats

Var asylsökande från Vitryssland

NYHETER

Polisen identifierade på torsdagseftermiddagen de två män som på onsdagen hittades mördade i Brandbergen. Männen var asylsökande från Vitryssland.

En av männen hade befunnit sig i Sverige i några veckor medan den andre hade varit här ett par år. Den senare är känd av polisen sedan tidigare för småbrott. Männen var i 20-årsåldern respektive i 35-årsåldern. Båda bodde i Stockholm.

-Vi har identifierat dem via fingeravtryck, säger kriminalkommissarie Stefan Bergquist som är chef för Södertörnspolisens spaningsrotel till TT.

Förhör pågår

Identifieringen betecknas som ett mindre genombrott för polisens utredning. Tekniska undersökningar på platsen där männen hittades pågår fortfarande. En keps hittades i närheten av platsen där männen låg, men det är okänt om fyndet är relevant för utredningen.

Förhör med anhöriga och bekanta till männen påbörjades under torsdagseftermiddagen.

-De pågår nu och kommer att fortsätta under fredagen, säger Stefan Bergquist.

Männens kroppar ska obduceras på fredagen och innan dess är polisen inte beredd att säga något om dödsorsaken. Kriminalkommissarie Stefan Bergquist vill inte gå in på några detaljer om tillvägagångssätt men säger att det inte råder någon tvekan om att det handlar om mord.

-Hur det har sett ut på brottsplatsen, hur de är påträffade och hur de ser ut gör att det inte är några tveksamheter, säger han.

Ingen misstänkt

Stefan Bergquist vill inte uttala sig om huruvida fyndplatsen är densamma som mordplatsen. Han säger dock att männen inte legat länge på platsen innan de hittades.

Enligt Bergquist går inte polisens misstankar i någon särskild riktning men man utesluter inte att det rör sig om en uppgörelse i den undre världen.

Det var vid åttatiden på onsdagsmorgonen som en hundägare på promenad gjorde det makabra fyndet. Männen låg i ett dike vid Dalarövägen söder om Brandbergen i Haninge kommun söder om Stockholm.

Läs också:

TT