Lastbilschaufför vann 1,8 miljarder kronor

”Ingen stor sak för mig”

Foto: ap
1,8 miljarder kronor blev JR Tripletts supervinst i Mega Million-lotteriet. Frun Peggy, t v, är givetvis mycket nöjd.
NYHETER

NEW YORK

Pensionerade lastbilschauffören JR Triplett hämtade i går ut historiens näst största lottovinst.

Han vann 1,8 miljarder kronor, men sa:

– Ingen stor sak för mig.

Det var ingen dålig vinst som JR Triplett i går hämtade ut vid Mega Millions kontor i Richmond, Virginia. Enligt företaget är det den näst största vinsten i lotterihistorien.

Men den pensionerade lastbilschauffören lyckades hålla sig riktigt kall när han mötte det samlade pressuppbådet. Med en tandpetare mellan tänderna förklarade han:

– Det är ingen stor sak för mig.

Och Triplett verkar ha behållit lugnet rakt igenom händelserna. Han har känt till sin vinst sedan den 20 februari, men avvaktat av juridiska skäl.

– Vi var tvungna att se till att våra advokater fixade allt innan vi åkte hit, sa han till AP.

Nu säger Triplett att han ska köpa en gravsten till en fattig, bortgången barndomsvän och ”göra något kul” tillsammans med sin fru.

Och hon – Peggy Triplett – verkade ha betydligt större planer än sin make sedan 35 år.

– I'm gonna shop 'til I drop.

Hon var inte enda som inte lyckades dela sin makes lugn. Lotteritjänstemännen erkänner att de först trodde sig ha utsatts för ett aprilskämt när lotterivinnarna hörde av sig på 1 april. Men de insåg snart att lottokupongen var äkta.

Nu ska paret ta ut vinsten i två omgångar – med ett första uttag på 140 miljoner dollar. Lotten köpte de i affären Red Apple Country Store in Stephens City nära deras hem.

Det var första gången de besökte affären och JR Triplett konstaterade i går lakoniskt att han ”slösade bort fyra dollar”.

– Det hade räckt om jag slängt ut en dollar. Jag vann på första raden.

Mattias Lundell, Fredrik Virtanen