"Hänga ut" kan kanske vara en tonårsskildring

Kolla in - en ny pjäs på Dramaten

Foto: ROGER STENBERG
FRUSTRATION OCH ÅNGEST "Hänga ut" verkar handla om ungdomar fyllda av ångest och frustration. Eller så handlar det om något helt annat. Hur som helst är Julia Dufvenius och Sofia Ledarp med.
NYHETER

Så här är det:

En ny pjäs har premiär på Dramaten i morgon.

Den heter "Hänga ut".

Det lönar sig att gå in på Dramatens hemsida och läsa vilka pjäser som spelas.

Det kan vara intressant.

Så här lyder presentationen av "Hänga ut":

"Är du rädd för oss eller? Jag är jävligt läskig i alla fall. Hängbrudar! Äckligt, va?! Vad ska vi prata om nu då? Dom sorterar folk i högar, bra och dåliga. Och vi är dåligahögen."

"Hellre vara hatad"

Och lite längre ner:

"Hur jäkla kul är det att vara en som ingen pratar om? Jag skulle hellre vara hatad. Att sitta och glo i en skolbänk tills man blir trettio, jävla självständigt, verkligen."

Plus:

"Jag är fan inte ointressant! Mitt liv då? Hur fan blir det med det? Jag gillar misslyckade fula människor. Jag har inga pengar. Party!!"

Avsändaren bakom den här monologen verkar vara ung och arg och full av ångest. Svordomarna och utropstecknen och frågetecknen tyder på det. "Hänga ut" kan mycket väl vara en tonårsskildring som handlar om någonting.

Överraskning

Nåja, ibland lönar det sig att inte riktigt veta vad som döljer sig bakom ridån. Överraskningarna brukar som sagt bli större om de är överraskande.

Pjäsen är i alla fall skriven av Sara Kadefors och regisserad av Christian Tomner. I rollerna syns Lia Boysen, Sofia Ledarp, Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius och Jens Ohlin.

Plats och tid: Lilla scenen, Dramaten. Genrep i kväll, 19.00. Premiär i morgon, 19.00.

Stockholmsguiden

Markus Larsson