Här mördades Holly och Jessica

Huset jämnades med marken i dag

1 av 5 | Foto: AP
Vaktmästarbostaden utanför brittiska Soham blev ett dödens hus. Sedan dess tjänstebostaden stått övergiven och avspärrad, besökt endast av rättsläkare och polisens tekniker. I dag revs det med grävskopa.
NYHETER

Här mördades Jessica Chapman, 10, och Holly Wells, 10.

Men skolan ville inte ha kvar mördaren Ian Huntleys hus.

I dag jämnades det med marken.

De 10-åriga skolkamraterna Jessica Chapman och Holly Wells försvinnande av skakade Storbritannien. Poliser över hela landet var involverade i sökandet och flickornas idol David Beckham gick ut med ett vädjande i media.

Dumpade i skogsparti

När de dagar senare hittades mördade och dumpade i ett skogsparti blev mördarjakten kort. Polisens misstankar riktades mot skolvaktmästaren Ian Huntley.

I dag sitter Huntley livstidsdömd för morden som upprörde en hel nation. Han nekade fram till rättegången, men erkände oväntat under förhandlingen.

Misshandlad av andra fångar

I fängelset har han misshandlats av andra fångar, men har hela tiden hållit kvar vid sitt försvar. Han hävdar att Holly Wells av misstag dränktes i hans badkar och att Jessica Chapman kvävdes när han försökte få tyst på hennes skrik.

Men rätten gick på åklagarens linje och dömde honom för att ha lurat flickorna in i sitt hem – och mördat dem.

Ett och ett halvt år har gått sedan vaktmästarbostaden utanför brittiska Soham blev ett dödens hus. Sedan dess tjänstebostaden stått övergiven och avspärrad, besökt endast av rättsläkare och polisens tekniker.

Stora avspärrningar

Skolan som äger byggnaden har aldrig övervägt att hyra ut huset igen. Istället beslutade man att riva byggnaden och på lördagsförmiddagen körde en ensam grävmaskin fram till huset.

Stora avspärrningar och säkerhetsarrangemang skymde huset, men brittiska medier fanns på plats och via hissar tog de del av rivningen. Och 35 minuter senare återstod bara resterna av huset.

Rektor Howard Gilbert säger till Sky News att skolan och flickornas föräldrar kommit överens om att området ska se så anonymt ut som möjligt,

– Ingen kommer att kunna se var huset en gång stod, säger han.

Mattias Lundell