13-åring mördad i Torrevieja

Norska flickan attackerades och våldtogs av minst två män i turistparadiset

Foto: AP
Här mördades den 13-åriga norska flickan.
NYHETER

En 13-årig norska har hittats mördad och våldtagen nära det spanska turistparadiset Torrevieja.

Flickans döda kropp låg i ett skogsparti i centrala Playa Flamenca.

Polisen tror att flera män attackerat, våldtagit och mördat henne.

Det är norska VG som i dag berättar om det misstänkta sexmordet i semesterbyn Playa Flamenca, strax utanför Torrevieja. Flickan hittades på fredagseftermiddagen dumpad i ett skogsparti.

Den norska 13-åringen bor i byn och det sista någon såg av henne var när hon lämnade skolbussen för att gå den sista biten hem. Promenaden tar inte längre än fem minuter och spanska medier uppger att föräldrarna blev oroliga när hon inte dök upp som vanligt.

Hittades i skog

En timme senare hittade en granne flickkroppen i skogen. Hon saknade byxor, hennes skador visade tydligt att hon utsatts för våld och ambulanspersonalen tvingades direkt konstatera att hon var död.

Spansk polis tror att flickan överfölls och våldtogs av minst två män. Källor uppger för tidningen El Mundo att teorin är att 13-åringen mördades efter männen våldfört sig på henne. Och VG uppger att spanska polisen Guardia Civil rubricerat ärendet som mord.

Stort område avspärrat

Ett stort område spärrades under fredagen av för den tekniska undersökningen. När det så småningom gick för invånarna vad som hänt spred sig chocken.

VG har talat med flera norrmän bosatta i området. Elsa Leikvang har sin semesterlägenhet bara ett 50-tal meter från platsen.

– Att en oskyldig skolflicka mördas är så hemskt att jag inte finner ord, säger hon till tidningen.

Mattias Lundell