Stor razzia mot terrormisstänkta

Fyra dödades och elva skadades vid inbrytning i Madrid

Foto: REUTERS
De tre misstänkta terroristerna dog troligen i explosionen, som var mycket kraftig och raserade en stor del av huset.
NYHETER

Spansk anti-terrorpolis slog sent i kväll till mot misstänkta terrorister i utkanten av Madrid.

Vid inbrytningen dödades en polis och tre missänkta terrorister. Elva poliser skadades svårt.

Foto: REUTERS

De spanska anti-terroriststyrkorna inringade under lördagskvällen åtta byggnader i stadsdelen Leganés i södra Madrid. Boende i området ombads hålla sig inne, andra evakuerades och en station i området spärrades av i jakten på en grupp bestående av tre misstänkta terrorister.

Elva poliser blev svårt skadade

Inrikesminister Angel Acebes bekräftade sent på lördagskvällen att tre döda hade hittats i huset i Madridförorten Leganés förutom den polis som dödades. De tre misstänkta terroristerna dog troligen i explosionen, som var mycket kraftig och raserade en stor del av huset. Enligt Acebes hade de också avlossat skjutvapen innan de valde att detonera de sprängämnen som de hade tillgång till.

Elva poliser blev svårt skadade, uppgav inrikesministern.

Barrikaderade hotade spränga

Gruppen uppgavs ha barrikaderat sig i ett av husen och hotade att spränga det i luften. Och polisen slog en järnring runt en av byggnaderna.

Lågt flygande helikoptrar sågs cirkulera över området och polisen förberedde ett tillslag. Plötsligt skakade en explosion ett torg i området och kort efter det hördes skottlossning. Madridpolisen sa sig ha genomfört en "kontrollerad sprängning", rapporterade den spanska radion på lördagskvällen.

Samband med terrorbomberna

Brittiska Sky News rapporterade att den dödade polismannen var i 50-årsåldern. Han ska ha dödats när man slog till mot de misstänkta terroristerna.

Inrikesminister Angel Acebes sade att polisen tror att minst någon av de tre misstänkta tillhör dem som jagats efter terrordåden den 11 mars. Hittills har 24 personer gripits i utredningen av attentaten mot pendeltåg i Madrid och 15 av de gripna hålls kvar hos polisen.

Tågbomberna i Madrid dödade 191 människor och skadade över 1 800.

Mattias Lundell, Jonas Vesterdahl