Här våldtogs och dödades 13-åring

Den norska flickan var på väg till skolan i spanska Torrevieja

1 av 3
HITTADES AVKLÄDD Här, bara några hundra meter från hemmet i Playa Flamenca i Torrevieja, hittades den 13-åriga norska flickan död. Hon var avklädd på underkroppen och hade blivit sexutnyttjad. Foto : LINN CATHRIN OLSEN/VG
NYHETER

På sin väg till skolan blev den 13-åriga norska flickan Shila Bigdely våldtagen och mördad.

I semesterparadiset Torrevieja på Costa Blanca.

Den spanska polisen misstänker att minst två män våldtagit och mördat henne - men ännu är ingen gripen.

Det är bara några månader sedan familjen flyttade från Oslo till den spanska kusten. Anledningen var att Shilas två yngre syskon, 5 och 11 år, lider av psoriasis och det spanska klimatet är bättre för dem.

Familjen planerade att öppna en restaurang Playa Flamenco.

Shila gick i en spansk skola i San Miguel des Salinas. Hon gick i en klass för utländska barn.

Överfölls i skogsparti

För att ta sig till skolan var hon tvungen att åka skolbuss och för att komma till busshållplatsen gick hon genom en liten skogsdunge.

Det var där hon blev överfallen.

Hon gick hemifrån som vanligt i fredags morse. Det var sista skoldagen före påsklovet.

Vid 12-tiden på dagen anmälde skolan till polisen att Shila saknades. Vid 15-tiden började också familjen och deras vänner att leta efter henne.

En dryg timme senare hittades hon död under en buske bara några hundra meter hemifrån. Hon var då naken på underkroppen och spansk polis uppger att hon blivit "sexuellt missbrukad". Dödsorsaken är inte offentliggjord.

- Vi har inga kommentarer förrän obduktionsprotokollet är offentligt, sa en presstaleskvinna för den spanska polisen Guardia Civil till norska tidningen VG i går kväll.

Den spanska tidningen El Mundo uppgav i går att förundersökningsledaren i staden Orihuela hemligstämplat allt material.

- Shila var en snäll flicka. Hon var duktig i skolan. Det var aldrig något besvär med henne. Det här är en tragedi för hela familjen, säger hennes farbror Aria Bigdely till VG. Han bor i Oslo.

Brittiska mördad

Familjen är ursprungligen från Irak och kom till Norge på 1980-talet. Shilas mor är från Malaysia.

- Efter det här kommer inte mina barn att få vara ute ensamma. Jag kommer att skjutsa dem vart de ska, säger fastighetsmäklaren Bente Adolfsen till VG.

Hon bor tillsammans med sina barn Monica, 14, och Alexander, 12 ,i samma område som familjen Bigdely i Playa Flamenca, Torrevieja.

Dagen innan Shila mördades blev en 35-årig brittisk kvinna bortförd och våldtagen. Kvinnan och hennes man överfölls på stranden av fyra män. Hon fördes till ett hus i Orihuela och våldtogs under flera timmar, skriver den lokala tidningen La Verdad.

Här finns minst 1 500 svenskar