Robertino, 8, föll ner i brunnen

Räddades av sina kompisar

Foto: jeppe gustavsson
Dagvattenbrunnen förvandlades till en livsfarlig fälla när Robertino Blomerus och hans kompisar lyft av gallret. Roberto föll ner i brunnen med ett ben upp och ett ner och fastnade halvvägs ner.
NYHETER

Robertino, 8, och kompisarna blev nyfikna på vad som var dolt under brunnslocket.

Så de lyfte bort det.

Robertino föll ner i avloppshålet och där satt han fast.

Grafik: Paul Wallander

I ett dike utanför Folkets park i Motala hittade kompisgänget i går en dagvattenbrunn. Den täcktes bara med ett tungt – men olåst – välvt lock.

– De lyckades putta undan locket och började fylla brunnen med löv. Då föll min son ner i brunnen. Han föll med ett ben ner och ett upp, säger mamma Tonya Blomerus.

Robertino fastnade i hålet.

– Det var tur att han föll i med huvudet uppåt och att han fastnade. Brunnen är djupare än han är lång. Vi har sett liknande olyckor som slutat mycket värre, säger ambulanssjukvårdare Torbjörn Palm.

Sprang efter hjälp

Robertino chockades, liksom kamraterna, som ändå hade sinnesnärvaro att springa efter hjälp.

En kvinna som passerade förbi larmade SOS, andra vuxna lyckades till slut dra upp pojken.

– Robertino var jätterädd, trodde att han skulle drunkna och dö. Han säger själv att det var tur att han fastnade för upp hade han inte kunnat ta sig – han förstår att han bara kunnat falla längre ner i brunnen, säger Tonya Blomerus.

Robertino fick sina skrubbsår omplåstrade på platsen.

– Han var loss och uppe när vi kom fram. Men för säkerhets skull tog vi pojken till en doktor på vårdcentralen som tittade på honom. Det känns bäst när det är små barn det handlar om, säger Torbjörn Palm.

Petter Ovander

ARTIKELN HANDLAR OM